Και το Παρίσι υποκλίθηκε στους Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου
Παρίσι 2023: Υψηλές γαστρονομικές διακρίσεις για
τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου


• Στα «Les Huiles du Monde 2023» στη Γαλλία

Με 4 στα 4, στον φημισμένο διαγωνισμό AVPA-PARIS 2023


Οι ειδικοί της υψηλής γαστρονομίας της πασίγνωστης Γαλλικής κουζίνας και του Fine Dining, αναγνώρισαν τη σημασία της υψηλής ποιότητας και του Terroir των βιολογικών ελαιώνων ΣακελλαρόπουλουΗ καρδιά της διεθνούς γαστρονομίας και των πολύ υψηλών ποιοτικών τροφίμων κάθε άνοιξη χτυπά στο Παρίσι, στην πόλη της υψηλής γαστρονομίας και στον φημισμένο αλλά και πολύ απαιτητικό γαστρονομικό διαγωνισμό, «AVPA GOURMET», που αξιολογεί και βραβεύει τα πλέον ποιοτικά προϊόντα του κόσμου, μεταξύ αυτών και τα ελαιόλαδα.

Ο διεθνούς φήμης διαγωνισμός γευσιγνωσίας ελαιολάδων «AVPA GOURMET World Edible Oils 2023» πραγματοποιήθηκε σε διπλό στάδιο αξιολόγησης, από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο 2023 στο Παρίσι, ενώ οι κριτές του είναι κυρίως γαλλόφωνοι επαγγελματίες του είδους, chef, γαστρονόμοι, sommelier και εξειδικευμένοι δοκιμαστές gourmet και φίνων γεύσεων. Από το 2003, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι ο ελαιολόγος Christian Pinatel του Centre Technique de l'Olivier στην Γαλλία.

Οι κριτές αξιολογούν σύμφωνα με συγκεκριμένα πρωτόκολλα όλα τα δείγματα ελαιολάδων με πολύ αυστηρά κριτήρια, τα οποία εντάσσονται στην φιλοσοφία της γνωστής γαλλικής κουζίνας, η οποία έχει αποτελέσει σημείο έμπνευσης και αναφοράς, επηρεάζοντας όπως είναι γνωστό, όλες τις κουζίνες παγκοσμίως.

Ο φημισμένος οργανισμός «AVPA GOURMET» διατηρεί μια μόνιμη σχέση με περισσότερους από 10.000 παραγωγούς από 50 χώρες του κόσμου και σήμερα έχει περίπου 1000 ενεργά μέλη του σε 5 ηπείρους. Αποτελεί ουσιαστικά το συνδετικό κρίκο των παραγωγών υψηλής ποιότητας τροφίμων, με τους ειδικούς και την γαστρονομία της πασίγνωστης Γαλλικής κουζίνας και του Fine Dining, αναγνωρίζοντας τη σημασία των εννοιών του Terroir και της προέλευσης.

Στις 4 Μαΐου 2023, στο Παρίσι, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των γευσιγνωστικών δοκιμών στις οποίες υποβλήθηκαν περισσότερα από 500 ελαιόλαδα από όλο τον κόσμο, τα οποία συμμετείχαν και πληρούσαν τις πολύ υψηλές προδιαγραφές του «AVPA GOURMET World Edible Oils 2023». Άλλωστε, χαρακτηριστικό του πολύ υψηλού βαθμού δυσκολίας του «AVPA GOURMET» είναι ότι βραβεύει ένα πολύ μικρό ποσοστό ελαιολάδων από το σύνολο των συμμετοχών.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου τιμήθηκαν με 4 υψηλές βραβεύσεις σε ισάριθμες συμμετοχές, στην 21η έκδοση του «AVPA GOURMET World Edible Oils 2023». Αναλυτικά :

MAJESTIC blend evoo – Gourmet BRONZE

Flavored Gourmet ENIGMA – Gourmet BRONZE

OLEOASTRON gourmet evoo – Diplôme Gourmet

SYLLEKTIKON gourmet evoo – Diplôme Gourmet

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο φημισμένος διαγωνισμός της Γαλλίας παρακολουθείται από πολύ εξειδικευμένους γευσιγνώστες και επαγγελματίες που αναζητούν πολύ υψηλής ποιότητας τρόφιμα γενικότερα, με ιδιαίτερες γεύσεις και χαρακτηριστικά, προκειμένου να αποτελέσουν την πρώτη ύλη σε εκλεπτυσμένες γαστρονομικές δημιουργίες από ειδικούς της Γαλλικής κουζίνας ανά τον κόσμο.

Για αυτό το λόγο οι τιμητικές αυτές βραβεύσεις αποτελούν μια μεγάλη επιβράβευση για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, καθώς στον «AVPA GOURMET World Edible Oils 2023» τα ελαιόλαδα τους κατατάσσονται στα «Les Huiles du Monde 2023» και επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά η μοναδική ποιότητα των ελαιοπροϊόντων τους, σε παγκόσμιο γαστρονομικό επίπεδο.

Οι εξαιρετικά υψηλές αυτές βραβεύσεις στο Παρίσι, συνοδευόμενες από τις ιδιαίτερα τιμητικές κριτικές των γευσιγνωστών του «AVPA GOURMET World Edible Oils 2023», συμπληρώνουν τα 672 παγκόσμια βραβεία για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, έναν μοναδικό αριθμό ρεκόρ διεθνών βραβείων για Έλληνα ελαιοπαραγωγό (Single Estate – Terroir).

 

Σχόλια

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE