ΝΤΙΑ ΤΖΑΝΕΤΕΑ: 18 Mαΐου Διεθνής Ημέρα ΜουσείωνΗ Σπάρτη, η Λακωνία, η Πελοπόννησος, η Ελλάδα, ο Κόσμος όλος, σε μια κρίσιμη περίοδο που η αειφορία και η ποιότητα ζωής είναι στο επίκεντρο τόσο του προβληματισμού όσο και της πολιτικής, έχουν ένα μεγάλο χρέος και μια εξαιρετική ευκαιρία.

Η δημιουργία και κυρίως η λειτουργία του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Σπάρτης μπορεί και πρέπει να αποτελέσει πυλώνα κοινωνικής, πολιτισμικής, επιστημονικής και οικονομικής αειφορίας. Κιβωτό γνώσης και μόρφωσης. Δείκτη της ποιότητας της ζωής μας.

Το ιστορικό και πολιτισμικό κεφάλαιο της Σπάρτης, δια μέσω των αιώνων, θα αποτελέσει μια μελετημένη, οργανωμένη και αξιοποιήσιμη πρόταση που θα στεγάζεται σε ένα ανάλογο χώρο και θα εξακτινώνεται, επιστημονικά και συστηματικά, σε όλα τα μήκη και πλάτη του ανθρώπινου πολιτισμού.

Ο ρόλος των σύγχρονων Μουσείων δεν είναι μόνον η προστασία του αρχαιολογικού πλούτου αλλά η έρευνα, η μελέτη, η αξιοποίηση, η ανάδειξη, η ενσωμάτωση σε μια ποιοτική ζωή και η εξωστρέφεια σε μια εποχή κοσμοπολιτισμού που έχει ανάγκη από αξίες, αρχές και ιδανικά. Έχει δίψα για τον πολιτισμό που έγραψε την Ιστορία.

Το νέο Μουσείο της Σπάρτης αναμφισβήτητα θα αποτελέσει τον άξονα ανάπτυξης της ζωής τόσο στη Σπάρτη όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Η προσεκτική και στοχευμένη λειτουργία του, η συστηματική και μελετημένη ανάδειξή του, η απόλυτη και άμεση ενσωμάτωσή του, δεν θα το καταστήσει απλά μια προσθήκη στην πόλη αλλά θα το καταστήσει κεντρικό οδηγό στην κουλτούρα της νέας Σπάρτης και παγκόσμιο φάρο πολιτισμικής πρόσκλησης - πρόκλησης.

Τα νέο Μουσείο της Σπάρτης θα αλλάξει καταλυτικά και θετικά την πορεία της πόλης.

Είμαι πολύ υπερήφανη που σήμερα, υπάρχουν φωνές και κρίσεις που αναγνωρίζουν τη σημασία ενός έργου που οραματιστήκαμε, μελετήσαμε, σχεδιάσαμε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας τα προηγούμενα χρόνια. Ένα έργο που απηχεί τη βούληση και τον οραματισμό - θέλω να πιστεύω - όλων ανεξαιρέτως των Σπαρτιατών και των φίλων της Σπάρτης, και θα σημάνει μια νέα εποχή για τη ζωή, τον πολιτισμό και την οικονομία του τόπου.

Εκτιμώ ότι τώρα είναι η στιγμή που το εμβληματικό αυτό έργο πρέπει όλους να μας ενώσει ώστε να γίνουμε οι πολλαπλασιαστές της δύναμης, της φήμης και της ποιότητας που η Σπάρτη θα έχει να προσφέρει σε όλους. Πρώτα στους πολίτες της και μετά στους πολίτες όλου του κόσμου.

Είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή. Τα προηγούμενα χρόνια ως Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας με ατζέντα που ξεκινούσε με το νέο Μουσείο. Σήμερα, ως υποψήφια δήμαρχος Σπάρτης, με την ίδια προσήλωση και ανανεωμένη δύναμη, θέτω το έργο αυτό πρώτο και ψηλά, γιατί είναι το έργο που οφείλει το παρελθόν στο μέλλον και η σύγχρονη Σπάρτη στα παιδιά της και στην Ανθρωπότητα.

Ντία Τζανετέα

Υποψήφια δήμαρχος Σπάρτης

τ. Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας


Σχόλια

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Το παραθαλάσσιο χωριό της Λακωνίας που δεν το βλέπεις από πουθενά...

ΛΑΚΩΝΙΑ: ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΡΧΗ ΣΕΖΟΝ

Μάνη: Τον έπιασαν με "πράμα" στο σπίτι

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ