ΤΟ BRAND NAME ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ


Η Σπάρτη είναι γνωστή στα πέρατα του κόσμου από την αρχαία ιστορία της, τη δόξα και τη φήμη της ως πόλης – κράτους, που διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτικά και στρατιωτικά δεδομένα της εποχής. Πρόσφατα, κοντινό μου πρόσωπο που βρέθηκε στο Ινστιτούτο Γλώσσας της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στο Τέξας, όταν είπε ότι είναι από την Ελλάδα και τη Σπάρτη, ο Αμερικανός καθηγητής του, του απήγγειλε στα ελληνικά το επίγραμμα του Σιμωνίδη: «Ω ξειν αγγέλειν Λακεδαιμονίοις…».

Αυτή η αιώνια λάμψη της Σπάρτης μπορεί σήμερα να αποτελέσει ένα σπουδαίο μέσο προβολής της σύγχρονης πόλης μας, μετασχηματισμένο βέβαια με σημερινούς όρους και σημεία αναφοράς. Στο πλαίσιο του μάρκετινγκ, είναι απαραίτητο η Σπάρτη να αποκτήσει νοηματική ταυτότητα, μέσω της οποίας θα δημιουργηθούν και θα προωθηθούν τα τουριστικά, αγροτικά και πολιτιστικά προϊόντα της. Το Σπάρταθλον αποτελεί ένα από τα πρώτα και μάλιστα επιτυχημένα παραδείγματα προβολής του τόπου, μέσω της αρχαίας ιστορίας.

Εμείς διαθέτουμε πραγματικά μια πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, που μπορούν κάλλιστα να αξιοποιηθούν για την υλοποίηση μιας τέτοιας στρατηγικής. Άλλες χώρες έχουν ήδη πετύχει με τον τρόπο αυτό τη δημιουργία και προώθηση αναγνωρίσιμων ποιοτικών προϊόντων τους, όπως η Σκωτία με το ουίσκι, που έχει ως ετικέτα την πέρδικα μέσα στο ορεινό περιβάλλον των υψιπέδων της ενδοχώρας της.

Η προστιθέμενη αξία που θα δημιουργηθεί από το brand name της Σπάρτης μπορεί να διατηρηθεί μακροχρόνια και να συμβάλλει καθοριστικά στην οικονομική ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και εν τέλει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Σαραντούλα Κεφαλά - Κουφού

Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λακωνίας



Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ