ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΙΔΑ ΑμεΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


Την Πέμπτη 20 Απριλίου, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λακωνίας, Αλέξης Τσαλπατούρος και Βασίλης Υμέρι, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο του Σωματείου ΑμεΑ Λακωνίας κ. Σταύρο Λαμπρινάκο, πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας στα γραφεία της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ στην Τρίπολη, με συντονισμό της συνάντησης από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Νικόλαο Καραλή.

Οι υποψήφιοι βουλευτές είχαν συγκεντρώσει πλήθος ζητημάτων τα οποία αφορούν την προσβασιμότητα και την συμπερίληψη των ΑμεΑ στην Λακωνία, με τη βοήθεια εκπροσώπων των σ. Γονέων των Ειδικών Σχολείων, καθώς και άλλων φορέων.

Διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων στην ανάγκη του επανασχεδιασμού των σχολικών μονάδων, προκειμένου να λειτουργούν τα Ειδικά Σχολεία κάθε βαθμίδας μέσα σε σχολικά συγκροτήματα Τυπικών Σχολείων, για την επίτευξη οικονομιών κλίμακας ως προς το διδακτικό προσωπικό, αλλά και για την διευκόλυνση της ενσωμάτωσης των ΑμεΑ στον κοινωνικό ιστό.

Η έναρξη λειτουργίας Ειδικών Γυμνασίων – Λυκείων στην Λακωνία είναι ένα ακόμη ζήτημα που ταυτοποιήθηκε ως κρίσιμο, καθώς και η επιλογή, σε συνεργασία με τα συλλογικά όργανα των ΑμεΑ, της χωροθέτησης των μονάδων με τρόπο κεντροβαρικό, που να εξυπηρετεί από γεωγραφική άποψη το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας.

Τα ζητήματα υποδομών συζητήθηκαν επίσης, προκειμένου οι απαραίτητες κατασκευές να υλοποιούνται όχι προσχηματικά, για την έγκριση επιδοτήσεων, αλλά με γνώμονα την τήρηση των προβλέψεων της Βιώσιμης Κινητικότητας. Για τον παραπάνω σκοπό, θεωρήθηκε από όλες τις πλευρές απαραίτητη η θεσμική κατοχύρωση του γνωμοδοτικού ρόλου των συλλογικών οργάνων των ΑμεΑ, ως προς τον σχεδιασμό και τον έλεγχο υλοποίησης των σχετικών υποδομών.

Δόθηκαν αμοιβαίες υποσχέσεις για την επόμενη ημέρα, όπου η διακυβέρνηση της χώρα με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα διέπεται από στενή συνεργασία με το Αναπηρικό Κίνημα, για επίτευξη των στόχων της προσβασιμότητας και της συμπερίληψης των ΑμεΑ, σύμφωνα με τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ