ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΙΔΑ ΑμεΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


Την Πέμπτη 20 Απριλίου, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λακωνίας, Αλέξης Τσαλπατούρος και Βασίλης Υμέρι, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο του Σωματείου ΑμεΑ Λακωνίας κ. Σταύρο Λαμπρινάκο, πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας στα γραφεία της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ στην Τρίπολη, με συντονισμό της συνάντησης από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Νικόλαο Καραλή.

Οι υποψήφιοι βουλευτές είχαν συγκεντρώσει πλήθος ζητημάτων τα οποία αφορούν την προσβασιμότητα και την συμπερίληψη των ΑμεΑ στην Λακωνία, με τη βοήθεια εκπροσώπων των σ. Γονέων των Ειδικών Σχολείων, καθώς και άλλων φορέων.

Διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων στην ανάγκη του επανασχεδιασμού των σχολικών μονάδων, προκειμένου να λειτουργούν τα Ειδικά Σχολεία κάθε βαθμίδας μέσα σε σχολικά συγκροτήματα Τυπικών Σχολείων, για την επίτευξη οικονομιών κλίμακας ως προς το διδακτικό προσωπικό, αλλά και για την διευκόλυνση της ενσωμάτωσης των ΑμεΑ στον κοινωνικό ιστό.

Η έναρξη λειτουργίας Ειδικών Γυμνασίων – Λυκείων στην Λακωνία είναι ένα ακόμη ζήτημα που ταυτοποιήθηκε ως κρίσιμο, καθώς και η επιλογή, σε συνεργασία με τα συλλογικά όργανα των ΑμεΑ, της χωροθέτησης των μονάδων με τρόπο κεντροβαρικό, που να εξυπηρετεί από γεωγραφική άποψη το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας.

Τα ζητήματα υποδομών συζητήθηκαν επίσης, προκειμένου οι απαραίτητες κατασκευές να υλοποιούνται όχι προσχηματικά, για την έγκριση επιδοτήσεων, αλλά με γνώμονα την τήρηση των προβλέψεων της Βιώσιμης Κινητικότητας. Για τον παραπάνω σκοπό, θεωρήθηκε από όλες τις πλευρές απαραίτητη η θεσμική κατοχύρωση του γνωμοδοτικού ρόλου των συλλογικών οργάνων των ΑμεΑ, ως προς τον σχεδιασμό και τον έλεγχο υλοποίησης των σχετικών υποδομών.

Δόθηκαν αμοιβαίες υποσχέσεις για την επόμενη ημέρα, όπου η διακυβέρνηση της χώρα με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα διέπεται από στενή συνεργασία με το Αναπηρικό Κίνημα, για επίτευξη των στόχων της προσβασιμότητας και της συμπερίληψης των ΑμεΑ, σύμφωνα με τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις.


Σχόλια

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Ευχόμαστε να συνεχίσετε να συλλέγετε καπάκια γιατί κάποιοι συνάνθρωποί μας ελπίζουν για κάτι καλύτερο."

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE