Ο ΜΟΥΖΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΙΣ ΚΡΟΚΕΕΣ: Εμείς δεν λέμε απλώς ότι θέλουμε να βελτιώσουμε τον τόπο, αλλά λέμε και το πώς….



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χθες 27/4/23 ο Υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον Ν. Λακωνίας, Γιώργος Μουζόπουλος επισκέφθηκε την Στεφανιά, το Δαφνί και τέλος τις Κροκεές, όπου πραγματοποίησε την ομιλία του.

Συζήτησε με τους κατοίκους για τα προβλήματα της περιοχής και διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι ζουν με τις αναμνήσεις του παρελθόντος, τότε που τα χωριά έσφυζαν από ζωή. Αντίθετα τώρα η ερήμωση των χωριών είναι εμφανής, καθώς δεν υπάρχει μέριμνα για την στήριξη του αγροτικού κόσμου, αλλά και αδιαφορία για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς που θα αποτελούσε πόλο έλξης των τουριστών.

Κατατέθηκε μια σειρά προτάσεων για την ανάδειξη του τόπου:

Ανάγκη για ταχεία κατασκευή συνδυαστικών έργων αντιπλημμυρικών και άρδευσης για την προστασία της αγροτικής καλλιέργειας (π.χ. ΤΟΕΒ Τρινάσου) με κεντρικό έλεγχο και με χρονική ρήτρα κατασκευής που να μην μπορεί να παραταθεί. Αν για αναίτιο λόγο παρατείνεται η παράδοση του έργου, τότε να υπάρχει ρήτρα ποινής και ο μελετητής ή ο κατασκευαστής να μην αναλαμβάνει άλλο έργο στο μέλλον.

Επίσης είναι ανάγκη για στοχευμένη κατά τόπους τουριστική πολιτική, όπως:

Σήμανση της θέσης του αρχαίου λατομείου κροκεάτη λίθου στη θέση Ψηφί

Νομοθεσία για την προστασία της ανεξέλεγκτης συλλογής του ορυκτού πλούτου της περιοχής (κροκεάτης λίθος)

Θεσμοθέτηση μελέτης π.χ. κροκεάτη λίθου και σπηλαίου Γιώργαινας από Πανεπιστημιακά Τμήματα Γεωλογίας – Αρχαιολογίας ή μελέτης βυζαντινής τέχνης στο Λυκόβουνο Δαφνίου από Πανεπιστημιακά Τμήματα Αρχαιολογίας και σε συνδυασμό με κοινωνικές κατοικίες, να προσκαλούνται φοιτητές για μελέτη όλο τον χρόνο

Δημιουργία καρναβαλικού εργαστηρίου στις Κροκεές και το Δαφνί για την στήριξη του καρναβαλιού στις Κροκεές και του Βλάχικου Γάμου στο Δαφνί. Δράση που θα πρόσφερε δουλειά για όλο τον χρόνο.

Δράσεις προβολής των αγροτικών προϊόντων στην γιορτή κρασιού στο Δαφνί ή στην γιορτή πορτοκαλιού στην Στεφανιά (τηλεδιάσκεψη με ομογενείς ανά την υφήλιο για προβολή του κρασιού, της ελιάς, του μελιού κ.α.) και θεσμοθετημένες δράσεις από την πολιτεία, εκπαιδευτικού χαρακτήρα παραγωγής κρασιού για μαθητές και επισκέπτες. Δεν αρκεί να υπάρχει η υποδομή στην περιοχή, αλλά να θεσμοθετηθεί από την πολιτεία η επιλογή της επίσκεψης από σχολεία και άλλους φορείς.

Ενίσχυση ορεινού τουρισμού με δημιουργία ποδηλατικού κέντρου, όπου μπορεί να έρχεται ο επισκέπτης για ποδηλασία στο Λυκόβουνο

Εμείς δεν λέμε απλώς ότι θέλουμε να βελτιώσουμε τον τόπο, αλλά λέμε και το πώς….Ποιοτική πολιτική...Αλλάξτε την συνταγή!

Σήμερα 28/4/22 ο Υπ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Μουζόπουλος θα βρεθεί στο Έλος (ώρα 18:00), την Γλυκόβρυση (ώρα 19:00) και τον Βλαχιώτη ( ώρα 20:00).

Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ