"το κλειδί για το αύριο είναι η γνώση και οι γνώσεις!"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στην 31η Τελετή Απονομής Υποτροφιών του Γερουλάκειου Ιδρύματος παρέστη την Κυριακή 23 Απριλίου ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Δούκας, αφού συνεχάρη το ίδρυμα για την πολύπλευρη και ιδιαίτερα σημαντική προσφορά του προς τους νέους του τόπου υπογράμμισε ότι γνωρίζει τον Μελίκο και τον Γιώργο Γερουλάκο εδώ και 50 χρόνια από τους γονείς τους γιατί κάναν πολύ παρέα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Γερουλακαίοι, Λαμπριναίοι, Λουβαίοι, Μονεμβασιταίοι, Καφετζοπουλαίοι, Χατζελαίοι, Δημητρακαίοι, Ψυχογιαίοι, Βασιλακαίοι, Γιατρακαίοι - όλοι πραγματικοί αρχοντάνθρωποι της παλιάς Σπάρτης!»

Όπως συνέχισε ο Δήμαρχος, απευθυνόμενους στους υπότροφους «το κλειδί για το αύριο είναι η γνώση και οι γνώσεις! Όποιοι προσπαθήσουν περισσότερο, όποιοι και όποιες μάθουν περισσότερα, όποιοι μπορούν να λύσουν πιο πολλά προβλήματα, αυτοί και αυτές θα φύγουν γρηγορότερα μπροστά, και θα έχουν πολύ περισσότερες επιλογές για το πώς θα φτιάξουν τη ζωή τους! Η γνώση είναι δύναμη – και η δύναμη μπορεί να σου εξασφαλίσει την ελευθερία σου!
Να είσαι κύριος του εαυτού σου! Αυτά που πίστευε ο Λυκούργος για τους αρχαίους Σπαρτιάτες:
Αν θέλετε να είσαστε ελεύθεροι και όχι υπόδουλοι, τότε πρέπει να είσαστε δυνατοί! Γι’ αυτό εφάρμοσε την περίφημη Σπαρτιατική Αγωγή! Για να τους κρατάει ελεύθερους!! Ο κόσμος που θα βρείτε μπροστά σας, δεν θα είναι καθόλου εύκολος! Θα είναι αρκετά δυσκολότερος από αυτόν που βρήκαμε εμείς! Ο άγριος πόλεμος στην Ουκρανία, οι Τουρκικές απειλές, η ρήξη με τη Κίνα, το κόστος για τα καύσιμα, το ηλεκτρικό, την ενέργεια, τα τρόφιμα, είναι μια καταιγίδα που δεν ξέρουμε πως θα περάσει!!! Γι’ αυτό πρέπει να γίνετε εσείς καλύτεροι από μας! Αλλά κάθε λακκούβα, κάθε δυσκολία και ανηφόρα που θα βρίσκετε μπροστά σας θα σας κάνει πιο δυνατούς!
Να ακολουθήσετε τη προσταγή του Σωκράτη: «Φρόντισε από μόνος σου να γίνεις καλύτερος για να μπορείς να βελτιώνεις και τους άλλους»!
Και του Καζαντζάκη που έλεγε ότι πρέπει μέσα σου να λες «Θα πάρω τον πιο δύσκολο δρόμο – εγώ μόνος μου θα σώσω την γης»! Μην περιμένετε να δείτε τι κάνουν ή τι δεν κάνουν οι άλλοι!
Ρωτάτε αυτά που δεν ξέρετε από μόνοι σας, αλλά μάθετε να παίρνετε το βάρος και την ευθύνη απάνω σας! Μάθετε να λέτε, «ναι εγώ φταίω, εγώ έκανα λάθος — αλλά εγώ θα το διορθώσω!!»

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο κ. Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Καθηγητή Αγγειοχειρουργικήςτου ΕΚΠΑ, Αντιπρόεδρο του Γερουλάκειου Ιδρύματος και παιδικό του φίλο, Δρ. Γεώργιο Γερουλάκο. Ο κ. Δήμαρχος και ο κ. Γερουλάκος συμφώνησαν στην διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης για θέματα υγείας και ευωχίας με κύριο ομιλητή τον Σπαρτιάτη Καθηγητή στο ΚΑΠΗ του Δήμου Σπάρτης.


Εκ του Δήμου

Σχόλια

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Η ΣΠΑΡΤΗ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ STUDIO "ΑΝΟΧΗΣ"

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE