Σ.ΚΕΦΑΛΑ - ΚΟΥΦΟΥ: ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ



Από την αγροτική έκταση της Αγγελώνας, που βρεθήκαμε σήμερα λόγω της πανήγυρης του Ιερού Ναού της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής Γούλεση, επισημαίνουμε την ανάγκη της άμεσης και ουσιαστικής στήριξης του Πρωτογενή Τομέα παραγωγής από την Πολιτεία. Οι άνθρωποι της υπαίθρου, όπως αυτοί που συναντήσαμε στο θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον της περιοχής, με αγάπη και σεβασμό στις πατροπαράδοτες αξίες, αγωνίζονται μέσω της κτηνοτροφίας και των αγροτικών καλλιεργειών, να ζήσουν τις οικογένειές τους, να προσφέρουν σε όλους εμάς τα αγνά προϊόντα τους και συνάμα να τονώσουν την τοπική και την εθνική οικονομία.

Για να προστατευθεί όμως και να αυξηθεί το αγροτικό εισόδημα, πρέπει να σχεδιασθεί μια Εθνική Στρατηγική για την πρωτογενή παραγωγή που θα αξιοποιεί τις Ευρωπαϊκές πολιτικές και τα χρηματοδοτικά εργαλεία προς όφελος της χώρας, των ανθρώπων που είναι αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι ή αλιείς, καθώς και της πρωτογενούς παραγωγής.

Επίσης, απαραίτητη είναι η στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων με έλεγχο του κόστους παραγωγής και κυρίως: Των λιπασμάτων, ζωοτροφών, φυτοφαρμάκων και κτηνιατρικών εφοδίων, του κόστους ενέργειας καυσίμων και ηλεκτρικής ενέργειας με έλεγχο του ΕΦΚ, υποστήριξη της εγκατάστασης ανανεώσιμων πηγών με προτεραιότητα τους οργανισμούς άρδευσης, τις ομάδες παραγωγών και τις ενεργειακές κοινότητες, καθώς και υποστήριξη σχεδίων παραγωγής ενέργειας και αύξησης της ενεργειακής αποτελεσματικότητας. Ακόμα, του κόστους μεταφοράς εφοδίων και προϊόντων από και προς τη νησιωτική χώρα και τις απομακρυσμένες και ορεινές περιοχές. Αυτά θεωρούμε πως είναι τα κυριότερα μέτρα που πρέπει να παρθούν άμεσα για να στηρίξουν τους Έλληνες παραγωγούς του Πρωτογενή Τομέα.

Σαραντούλα Κεφαλά – Κουφού


Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λακωνίας


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ