Σ.ΚΕΦΑΛΑ - ΚΟΥΦΟΥ: ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑΑπό την αγροτική έκταση της Αγγελώνας, που βρεθήκαμε σήμερα λόγω της πανήγυρης του Ιερού Ναού της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής Γούλεση, επισημαίνουμε την ανάγκη της άμεσης και ουσιαστικής στήριξης του Πρωτογενή Τομέα παραγωγής από την Πολιτεία. Οι άνθρωποι της υπαίθρου, όπως αυτοί που συναντήσαμε στο θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον της περιοχής, με αγάπη και σεβασμό στις πατροπαράδοτες αξίες, αγωνίζονται μέσω της κτηνοτροφίας και των αγροτικών καλλιεργειών, να ζήσουν τις οικογένειές τους, να προσφέρουν σε όλους εμάς τα αγνά προϊόντα τους και συνάμα να τονώσουν την τοπική και την εθνική οικονομία.

Για να προστατευθεί όμως και να αυξηθεί το αγροτικό εισόδημα, πρέπει να σχεδιασθεί μια Εθνική Στρατηγική για την πρωτογενή παραγωγή που θα αξιοποιεί τις Ευρωπαϊκές πολιτικές και τα χρηματοδοτικά εργαλεία προς όφελος της χώρας, των ανθρώπων που είναι αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι ή αλιείς, καθώς και της πρωτογενούς παραγωγής.

Επίσης, απαραίτητη είναι η στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων με έλεγχο του κόστους παραγωγής και κυρίως: Των λιπασμάτων, ζωοτροφών, φυτοφαρμάκων και κτηνιατρικών εφοδίων, του κόστους ενέργειας καυσίμων και ηλεκτρικής ενέργειας με έλεγχο του ΕΦΚ, υποστήριξη της εγκατάστασης ανανεώσιμων πηγών με προτεραιότητα τους οργανισμούς άρδευσης, τις ομάδες παραγωγών και τις ενεργειακές κοινότητες, καθώς και υποστήριξη σχεδίων παραγωγής ενέργειας και αύξησης της ενεργειακής αποτελεσματικότητας. Ακόμα, του κόστους μεταφοράς εφοδίων και προϊόντων από και προς τη νησιωτική χώρα και τις απομακρυσμένες και ορεινές περιοχές. Αυτά θεωρούμε πως είναι τα κυριότερα μέτρα που πρέπει να παρθούν άμεσα για να στηρίξουν τους Έλληνες παραγωγούς του Πρωτογενή Τομέα.

Σαραντούλα Κεφαλά – Κουφού


Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λακωνίας


Σχόλια

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Η ΣΠΑΡΤΗ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ STUDIO "ΑΝΟΧΗΣ"

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE