"Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Παναγιώτη Νίκα και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου"

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

6.4.2023

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Παναγιώτη Νίκα και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ.Ιωάννη Μαλτέζου απέναντι στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στη σημερινή συνεδρίαση τα όρια ξεπεράστηκαν αφού μόλις 2 ώρες πριν την έναρξη της και χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση εστάλη έγγραφο του κ.Περιφερειάρχη(!) και όχι του κ.Προέδρου, βάσει του οποίου οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ενημερώθηκαν ότι δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η απόφαση αυτή ελήφθη προς συμμόρφωση της 

αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ.17849/26-3-2023 (ΦΕΚ Β ́ 1954) ΚΥΑ του «θεσμοκτόνου» Υπουργού Εσωτερικών κ.Μάκη Βορίδη, όπου συμπερασματικά ο κ.Νίκας ερμηνεύει ότι από τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 και ώρα 06:00 έως και τη Μ.Δευτέρα 10 Απριλίου 2023 και ώρα 06:00 η λειτουργία των Συλλογικών Οργάνων θα θεωρείται νόμιμη μόνο εάν γίνεται με τη διαδικασία της δια ζώσης παρουσίας. Η ενημέρωση της τελευταίας στιγμής εκ μέρους του κ.Νίκα προσβάλλει και υποτιμά τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σε ό,τι αφορά την ειρωνική έκφραση που εξέφρασε ο κ.Νίκας, στο χώρο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, διαπιστώνοντας ότι το σύνολο σχεδόν των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν προσήλθε καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά του, όπου με στόμφο δήλωσε ότι «άγνοια Νόμου» δεν επιτρέπεται, θέτουμε δημόσια ένα ερώτημα στον κ.Περιφερειάρχη. 

Αφού κ.Νίκα δεν επιτρέπεται «άγνοια Νόμου», τότε γιατί στείλατε στους Περιφερειακούς Συμβούλους το συγκεκριμένο έγγραφο, υπερβαίνοντας μάλιστα την αρμοδιότητα σας, αφού πολύ καλά γνωρίζετε ότι αυτή η αρμοδιότητα ανήκει αποκλειστικά στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου;

Για να αποκαλύψουμε όμως το μέγεθος του εμπαιγμού του κ.Περιφερειάρχη απέναντι στους Περιφερειακούς Συμβούλους θέτουμε δημόσια και ένα δεύτερο πολύ σημαντικό ερώτημα. 

Αφού κ.Νίκα όπως ισχυρίζεστε στο έγγραφο σας, σύμφωνα με το Νόμο από 26 Μαρτίου που δημοσιεύτηκε το αντίστοιχο ΦΕΚ δεν επιτρέπεται τα Συλλογικά Όργανα της Περιφέρειας Πελοποννήσου να συνεδριάζουν με τηλεδιάσκεψη, για ποιο λόγο η Οικονομική Επιτροπή την Τρίτη 4 Απριλίου 2023 συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη; Είχατε «άγνοια Νόμου» εσείς ή οι συνεργάτες σας;

Μετά από μια σωρεία αποφάσεων του Υπουργείου Εσωτερικών που με αυστηρά Αντισυνταγματικό τρόπο λειτούργησε από 1η Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι σήμερα, δημιουργώντας ζητήματα στη λειτουργία των Συλλογικών Οργάνων, θέτοντας σε επισφάλεια τη νομιμότητα των αποφάσεων τους ακόμα και με το τελευταίο Νομοσχέδιο που κατατέθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών προς ψήφιση στη Βουλή πριν την αναστολή λειτουργίας της λόγω των Εθνικών Εκλογών, δυναμιτίζει τις συνεδριάσεις των Συλλογικών Οργάνων.

Αποδεικνύεται πλέον ότι τα Κυβερνητικά στελέχη, πολιτικά υπεύθυνοι του Υπουργείου Εσωτερικών θεωρούν ότι η Αυτοδιοίκηση Α’Βαθμού και Β’Βαθμού  θα  πρέπει να λειτουργεί ως υποχείριο τους για να εξυπηρετούν τις δήθεν πολιτικές μικρονοητικές ιδιοτελείς απόψεις τους.

   
Για την παράταξη «Νέα Πελοπόννησος»


Ο επικεφαλής


Τατούλης ΠέτροςΓια την παράταξη «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο»


Ο επικεφαλής


Δέδες ΓεώργιοςΓια την παράταξη «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»


Ο επικεφαλής


Πετράκος ΑθανάσιοςΓια την παράταξη «Πράσινη Πελοπόννησος»


Η επικεφαλής


Λυμπεροπούλου ΔήμητραΓια την παράταξη «Ανταρσία στο Μωριά - Συμπόρευση για την Ανατροπή»


Ο επικεφαλής


Κάτσαρης ΠαναγιώτηςΗ Ανεξάρτητη Περιφερειακή Σύμβουλος της Π.Ε. Λακωνίας


Σπυριδάκου Μαργαρίτα

Σχόλια

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE