Πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων σχεδίων βελτίωσης προς υπαγωγή στο ΠΑΑ 2014 – 2022Δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων σχεδίων βελτίωσης προς υπαγωγή στο ΠΑΑ 2014 – 2022 (Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης) και συγκεκριμένα στη δράση 4.1.5 “Υλοποίηση επενδύσεων με στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή οικονομική ανάκαμψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων” στο πλαίσιο του υπομέτρου 4.1 “Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις”, του Μέτρου 4 “Επενδύσεις σε υλικά στοιχεία του ενεργητικού”.

Ο προϋπολογισμός της εν λόγω δράσης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ανέρχεται σε 16.690.000 ευρώ και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Τρίτη 16 του ερχόμενου Μαΐου, στη 1 το μεσημέρι.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (http://www.ependyseis.gr).

Για τις πράξεις που θα επιλεγούν στο πλαίσιο της εν λόγω πρόσκλησης, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το φυσικό αντικείμενο και να έχει υποβληθεί τελική αίτηση πληρωμής έως τις 15 Οκτωβρίου 2025.

Δικαιούχοι μπορεί να είναι:

α) φυσικά πρόσωπα, ενήλικες 18 έως 63 ετών, εγγεγραμμένοι στο ΜΑΑΕ (Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων) ως επαγγελματίες αγρότες ή να έχουν ενταχθεί στο υπομέτρο 6.1 των Νέων Γεωργών 3ης Πρόσκλησης ή να είναι επιλαχόντες και

β) νομικά πρόσωπα του εμπορικού δικαίου με κύρια δραστηριότητα την άσκηση γεωργίας, οι οποίοι έχουν υποβάλει παραδεκτή Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης για το 2022

Στην δράση 4.1.5, επιλέξιμες επενδύσεις είναι η ίδρυση, μετεγκατάσταση, ανέγερση, επέκταση, και εκσυγχρονισμός γεωργικών κτηρίων και κατασκευών, η αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση καινούργιου μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού, η αγορά γης, η αγορά καινούργιου μελισσοκομικού ή φορτηγού αυτοκινήτου με ψυκτικό θάλαμο για άνθη ή μανιτάρια, η αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση πολυετών φυτειών των οποίων η εγκατάσταση δεν γίνεται με χρήση σπόρου, η περίφραξη και διαμόρφωση αγροτεμαχίων και περίφραξη φυτειών, η αγορά εξοπλισμού Η/Υ και λογισμικού διαχείρισης γεωργικής εκμετάλλευσης, εξοπλισμού επικοινωνιών και γραφείου, επενδύσεις που συμβάλλουν στην αξιοποίηση ΑΠΕ και οι γενικές δαπάνες.

Το όριο του αιτούμενου προϋπολογισμού ορίζεται στα 150.000 ευρώ, που μπορεί να αυξηθεί στις 250.000 ευρώ με την προϋπόθεση ότι η τυπική απόδοση της εκμετάλλευσης, σύμφωνα με την Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης 2022, ανέρχεται τουλάχιστον στο 20% του αιτούμενου προϋπολογισμού. Ο ανώτατος εγκεκριμένος προϋπολογισμός για όλες τις δράσεις του υπομέτρου 4.1 ανέρχεται σε 500.000 ευρώ.

Τα ποσοστά ενίσχυσης, ανάλογα με την ιδιότητα του υποψηφίου και τον τόπο της έδρας της κατοικίας, ανέρχονται από 50% έως και 60%.

Η πρόσκληση είναι διαθέσιμη στις ιστοσελίδες, α) του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (www.minagric.gr) και β) www.agrotikianaptixi.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε:

Περίληψη πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος


Σχόλια

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE