ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ - Mystras Forum 24 & 25 Ιουνίου 2023

 




Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ


Mystras Forum


Το ΔΣ του Ινστιτούτου Σπάρτης ανακοινώνει την πραγματοποίηση Επιστημονικού Συμποσίου με θέμα :


“Mystras forum : Γεώργιος Γεμιστός, ο διαχρονικός κι επίκαιρος ανθρωπιστής φιλόσοφος του Μυστρά απαντά στις κοινωνικές και οικονομικές κρίσεις της εποχής μας”


Το Συμπόσιο θα διοργανωθεί το Σάββατο, 24 & την Κυριακή, 25 Ιουνίου 2023 στον χώρο του Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού (ΙΝΕΒΥΠ).


Το θέμα του Συμποσίου είναι οι μεταρρυθμιστικές προτάσεις του Γεωργίου Γεμιστού – Πλήθωνος προς τους Βυζαντινούς αυτοκράτορες σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης (14ος-15οςαι), οι οποίες αποτελούν καινοτόμες λύσεις για την ανασυγκρότηση της διοίκησης και την έξοδο από τα αδιέξοδα.


Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από κρίσεις οικουμενικών διαστάσεων και οι ιστορικές και φιλοσοφικές προτάσεις του Πλήθωνος, που χαρακτηρίζονται για την διαχρονικότητά τους και τον επίκαιρο χαρακτήρα τους, βοηθούν να αναθεωρήσουμε την οπτική μας για τα σύγχρονα προβλήματα.


Με την πραγματοποίηση του προτεινόμενου Συμποσίου ευελπιστούμε ότι θα ξεκινήσει ένας κύκλος συζητήσεων σε ετήσια βάση με θεματικές σχετικές με τις κρίσεις που βιώνει σήμερα ο πλανήτης ( οικονομική, κλιματική, πανδημίες κλπ) και με στόχο την αναγκαιότητα αναθεώρησης πολλών πτυχών του σύγχρονου κοινωνικού και οικονομικού μοντέλου ζωής, που, αν και ορίζεται από την επίδραση της επιστημονικής και τεχνολογικής ανάπτυξης, θα μπορούσε να τεθεί στην υπηρεσία περισσότερο ανθρωποκεντρικών επιλογών.


Ο Μυστράς μπορεί να αποτελέσει ένα συμβολικό σημείο αναφοράς για την ανάγκη συζήτησης και ανάλυσης των σύγχρονων προβλημάτων με στόχο ένα νέο προσανατολισμό για την ασφάλεια και την επιβίωση .


Η διάρθρωση του Συμποσίου κατά το διήμερο θα προσπαθήσουμε να επιτρέψει και την συμμετοχή νέων ανθρώπων, επιστημόνων, επαγγελματιών, εκπροσώπων κοινωνικών φορέων σε μια ξεχωριστή συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο οι νέοι βλέπουν πώς μπορεί και πρέπει να διαμορφωθεί ένα νέο ανθρωποκεντρικό μοντέλο ανάπτυξης.



Από το ΔΣ

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ