ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ - Mystras Forum 24 & 25 Ιουνίου 2023

 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ


Mystras Forum


Το ΔΣ του Ινστιτούτου Σπάρτης ανακοινώνει την πραγματοποίηση Επιστημονικού Συμποσίου με θέμα :


“Mystras forum : Γεώργιος Γεμιστός, ο διαχρονικός κι επίκαιρος ανθρωπιστής φιλόσοφος του Μυστρά απαντά στις κοινωνικές και οικονομικές κρίσεις της εποχής μας”


Το Συμπόσιο θα διοργανωθεί το Σάββατο, 24 & την Κυριακή, 25 Ιουνίου 2023 στον χώρο του Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού (ΙΝΕΒΥΠ).


Το θέμα του Συμποσίου είναι οι μεταρρυθμιστικές προτάσεις του Γεωργίου Γεμιστού – Πλήθωνος προς τους Βυζαντινούς αυτοκράτορες σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης (14ος-15οςαι), οι οποίες αποτελούν καινοτόμες λύσεις για την ανασυγκρότηση της διοίκησης και την έξοδο από τα αδιέξοδα.


Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από κρίσεις οικουμενικών διαστάσεων και οι ιστορικές και φιλοσοφικές προτάσεις του Πλήθωνος, που χαρακτηρίζονται για την διαχρονικότητά τους και τον επίκαιρο χαρακτήρα τους, βοηθούν να αναθεωρήσουμε την οπτική μας για τα σύγχρονα προβλήματα.


Με την πραγματοποίηση του προτεινόμενου Συμποσίου ευελπιστούμε ότι θα ξεκινήσει ένας κύκλος συζητήσεων σε ετήσια βάση με θεματικές σχετικές με τις κρίσεις που βιώνει σήμερα ο πλανήτης ( οικονομική, κλιματική, πανδημίες κλπ) και με στόχο την αναγκαιότητα αναθεώρησης πολλών πτυχών του σύγχρονου κοινωνικού και οικονομικού μοντέλου ζωής, που, αν και ορίζεται από την επίδραση της επιστημονικής και τεχνολογικής ανάπτυξης, θα μπορούσε να τεθεί στην υπηρεσία περισσότερο ανθρωποκεντρικών επιλογών.


Ο Μυστράς μπορεί να αποτελέσει ένα συμβολικό σημείο αναφοράς για την ανάγκη συζήτησης και ανάλυσης των σύγχρονων προβλημάτων με στόχο ένα νέο προσανατολισμό για την ασφάλεια και την επιβίωση .


Η διάρθρωση του Συμποσίου κατά το διήμερο θα προσπαθήσουμε να επιτρέψει και την συμμετοχή νέων ανθρώπων, επιστημόνων, επαγγελματιών, εκπροσώπων κοινωνικών φορέων σε μια ξεχωριστή συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο οι νέοι βλέπουν πώς μπορεί και πρέπει να διαμορφωθεί ένα νέο ανθρωποκεντρικό μοντέλο ανάπτυξης.Από το ΔΣ

Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ