ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ - ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ - ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το νερό είναι αδιαπραγμάτευτα δημόσιο αγαθό

Ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σταύρος Αραχωβίτης και ο Συντονιστής της Ν.Ε. Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Παναγιώτης Κουμουνδούρος πραγματοποίησαν σήμερα 20-3-23 συνάντηση με αντιπροσωπία του προεδρείου του Συλλόγου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΣ. Το κύριο θέμα της συνάντησης που είχε με τους Γιάννη Ηλιόπουλο, Χάρη Βοζόλα και Θανάση Βαρούτσο ήταν η αντίθεση των εργαζομένων με το νομοσχέδιο που καταθέτει προς ψήφιση η κυβέρνηση και με το οποίο ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού και την περαιτέρω παράδοση των υπηρεσιών διαχείρισης αποβλήτων στα ιδιωτικά συμφέροντα. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις συνέπειες που θα επιφέρει η ψήφιση του νομοσχεδίου και τοποθετήθηκαν απέναντι στο σύνολο του νομοσχεδίου καθώς το νερό εφεξής δεν θα αντιμετωπίζεται ως ένα δημόσιο βασικό αγαθό, αλλά ως ένα κερδοφόρο προϊόν.

Τα επιπλέον ζητήματα που τέθηκαν στην συζήτηση από τους εργαζομένους έχουν να κάνουν με την λειτουργία της Υπηρεσίας ύδρευσης – αποχέτευσης του δήμου Σπάρτης. Ειδικότερα αναφέρθηκαν στο υψηλό κοστολόγιο ενέργειας για την λειτουργία των εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων της Υπηρεσίας, η δραματική υποστελέχωση (ενδεικτικά αυτήν την στιγμή υπηρετεί ένας μόνιμος υδραυλικός) και η ελλιπής παρουσία συλλογικών φορέων στο διοικητικό συμβούλιο.

Από την πλευρά τους ο κ. Αραχωβίτης και ο κ. Κουμουνδούρος ενημέρωσαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι κατηγορηματικά αντίθετος στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο το οποίο είναι αντισυνταγματικό. Δεσμεύτηκαν, όπως προκύπτει και από τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, πως η επόμενη Κυβέρνηση θα καταργήσει τον συγκεκριμένο νόμο, εφόσον ψηφιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία και θα εφαρμόσει πολιτική που θα προστατεύει το νερό ως δημόσιο και προσβάσιμο σε όλους αγαθό.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ