ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ - ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ - ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το νερό είναι αδιαπραγμάτευτα δημόσιο αγαθό

Ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σταύρος Αραχωβίτης και ο Συντονιστής της Ν.Ε. Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Παναγιώτης Κουμουνδούρος πραγματοποίησαν σήμερα 20-3-23 συνάντηση με αντιπροσωπία του προεδρείου του Συλλόγου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΣ. Το κύριο θέμα της συνάντησης που είχε με τους Γιάννη Ηλιόπουλο, Χάρη Βοζόλα και Θανάση Βαρούτσο ήταν η αντίθεση των εργαζομένων με το νομοσχέδιο που καταθέτει προς ψήφιση η κυβέρνηση και με το οποίο ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού και την περαιτέρω παράδοση των υπηρεσιών διαχείρισης αποβλήτων στα ιδιωτικά συμφέροντα. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις συνέπειες που θα επιφέρει η ψήφιση του νομοσχεδίου και τοποθετήθηκαν απέναντι στο σύνολο του νομοσχεδίου καθώς το νερό εφεξής δεν θα αντιμετωπίζεται ως ένα δημόσιο βασικό αγαθό, αλλά ως ένα κερδοφόρο προϊόν.

Τα επιπλέον ζητήματα που τέθηκαν στην συζήτηση από τους εργαζομένους έχουν να κάνουν με την λειτουργία της Υπηρεσίας ύδρευσης – αποχέτευσης του δήμου Σπάρτης. Ειδικότερα αναφέρθηκαν στο υψηλό κοστολόγιο ενέργειας για την λειτουργία των εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων της Υπηρεσίας, η δραματική υποστελέχωση (ενδεικτικά αυτήν την στιγμή υπηρετεί ένας μόνιμος υδραυλικός) και η ελλιπής παρουσία συλλογικών φορέων στο διοικητικό συμβούλιο.

Από την πλευρά τους ο κ. Αραχωβίτης και ο κ. Κουμουνδούρος ενημέρωσαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι κατηγορηματικά αντίθετος στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο το οποίο είναι αντισυνταγματικό. Δεσμεύτηκαν, όπως προκύπτει και από τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, πως η επόμενη Κυβέρνηση θα καταργήσει τον συγκεκριμένο νόμο, εφόσον ψηφιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία και θα εφαρμόσει πολιτική που θα προστατεύει το νερό ως δημόσιο και προσβάσιμο σε όλους αγαθό.


Σχόλια

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE