Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Τρύπης



Το δια κολλύβων θαύμα του Αγίου Θεοδώρου Τήρωνος τίμησε το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 η Εκκλησία μας. Στον περικαλλή Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Τρύπης στον Ταΰγετο, τελέσθηκαν ο Όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και στη συνέχεια η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Στην μεστή νοημάτων ομιλία του, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών, που έχει βυθίσει την Πατρίδα μας στο πένθος, επισημαίνοντας ότι, πέρα από την απαραίτητη απόδοση ευθυνών, θα πρέπει να αντλήσουμε και θεολογικά διδάγματα από το τραγικό αυτό συμβάν, με πρώτο και κύριο το εφήμερο της ζωής και την ανάγκη να είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι για την επουράνια απολογία μας. Επίσης, με αφορμή τη συνταρακτική έκκληση μίας μάνας, να της δοθεί η σορός του παιδιού της για να μπορέσει να το θάψει, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τη σημασία της ταφής των αποθανόντων στην παράδοση της Εκκλησίας μας. Ολοκληρώνοντας τον μελίρρυτο λόγο του, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε ο Εξουσιαστής της Ζωής και του Θανάτου να αναπαύσει τις ψυχές των θυμάτων αυτής της τραγωδίας και να ενδυναμώνει τα αγαπημένα τους πρόσωπα, που βιώνουν μία απύθμενη θλίψη.

Στην Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Αθανάσιος Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Περιβάλλοντος κ. Νίκωνας Τζινιέρης, οι Αντιδήμαρχοι Δ. Σπάρτης, κα Γεωργία Ζαχαράκη Αναστασοπούλου, κα Γεωργία Δεδεδήμου και κ. Θεμιστοκλής Πατσιλίβας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Βασίλειος Τσιγαρίδης, εκπρόσωποι του Στρατού και της Πυροσβεστικής.

Μετά το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, η Ενορία Τρύπης πρόσφερε, στον προαύλιο χώρο του Ναού, χυμούς και γλυκίσματα σε όλους τους εκκλησιαζόμενους.








Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ