Ευρεία σύσκεψη για το ΕΣΠΑ στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. ΝίκαΤα προγράμματα ΕΣΠΑ, τόσο της περιόδου 2014 – 2020, όσο και της νέας περιόδου 2021 – 2027, αποτέλεσαν αντικείμενο ευρείας σύσκεψης υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου, στα γραφεία της έδρας της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών στελεχών από τις Διευθύνσεις Τεχνικών Εργων και της διαχειριστικής αρχής.

Στην σύσκεψη, γνωστοποιήθηκε ότι στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής θα περιληφθεί στην ημερήσια διάταξη η διαδικασία δημοπράτησης του οδικού έργου Τζάνε – Καλαμάκι, στο τμήμα που αφορά στην παράκαμψη του Πεταλιδίου.

Ακόμα, στη σημερινή συνάντηση εξετάστηκαν και επιλύθηκαν ζητήματα σχετικά με τον δρόμο Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι, ενώ ευοίωνες εμφανίστηκαν και οι εξελίξεις σχετικά με το έργο της 7ης επαρχιακής οδού, στο τμήμα Μεσσήνη – Λάμπαινα, όσον αφορά στις πρόσθετες δαπάνες που απαιτούνται.

Εξ άλλου, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, περί την περίοδο του Πάσχα θα υπάρξει ανακοίνωση για επιπλέον πίστωση 7.000.000 ευρώ στο πλαίσιο της πρόσκλησης του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 για την ένίσχυση της ίδρυσης / εκσυγχρονισμού μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με έμφαση στην καινοτομία και την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Οσον αφορά στη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2021 – 2027, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας έδωσε οδηγίες, εστιάζοντας κυρίως στην πλήρη ολοκλήρωση των απαιτούμενων μελετών κάθε έργου προς ένταξη, καθώς -όπως παρατήρησε- οι καθυστερήσεις και τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν στα έργα της απερχόμενης περιόδου 2014 – 2020 οφείλονταν στην συντριπτική τους πλειονότητα σε ελλιπείς μελέτες. Μάλιστα, στη σύσκεψη τονίστηκε ότι πριν την ένταξη των έργων θα υπάρξει ένα επιπλέον επίπεδο ελέγχου των μελετών.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης ζήτησε από την ΕΥΔΕΠ Πελοποννήσου, όσον αφορά στους τεχνικούς συμβούλους που θα προσληφθούν, να προβλέπει η σχετική σύμβαση τη συνεχή παρουσία τους στην έδρα της Περιφέρειας, αλλά και την επιστημονική συνδρομή τους προς τους δικαιούχους των έργων -ιδιαίτερα μικρούς δήμους και φορείς.

Ακόμα, στη σημερινή σύσκεψη, τονίστηκε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στις ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις), την στρατηγική των οποίων θα έχει η Περιφέρεια, αφού προηγουμένως συζητήσει και διαβουλευθεί με τους αυτοδιοικητικούς και άλλους φορείς των περιοχών στις οποίες θα προωθούνται οι στρατηγικές ΟΧΕ. Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, την διαδικασία αυτή υπαγορεύει η μέχρι τώρα εμπειρία των ΟΧΕ. Παράλληλα, ο Π. Νίκας πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο των ΟΧΕ θα υλοποιούνται έργα που θα συμβάλλουν στην πολυδιάσταση ανάπτυξη των εν λόγω περιοχών.


Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ