ΔΥΟ ΝΕΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑΣε αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας προχωρά ο Δήμος Ευρώτα, εμπλουτίζοντας τον στόλο των οχημάτων με δύο νέα υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα.

Χθες ο Δήμαρχος Ευρώτα, κ. Δήμος Βέρδος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, κ. Δημήτρης Φιφλής, παρέλαβαν τα δύο νέα απορριμματοφόρα οχήματα τελευταίας τεχνολογίας, συνολικού προϋπολογισμού 314.000 ευρώ, μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ».

Πρόκειται για ένα όχημα χωρητικότητας οκτώ κυβικών και ένα όχημα δώδεκα κυβικών, με ειδική δεξαμενή για το πλύσιμο των κάδων. Τα δύο νέα απορριμματοφόρα διαθέτουν ειδικές πρέσες συμπίεσης, προκειμένου να δέχονται μεγαλύτερο όγκο απορριμμάτων, ενώ έχουν και κάμερες οπισθοπορείας για την ασφάλεια των εργαζομένων-συνοδών.

«Με τα νέα μηχανήματα μας δίνεται η δυνατότητα να καθαρίζουμε παράλληλα τους κάδους, ελαχιστοποιώντας τις δυσάρεστες οσμές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος, κ. Δημήτρης Φιφλής, προσθέτοντας ότι θα γίνεται καλύτερη διαχείριση στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Στη σημασία που έχει η αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας για όλους τους δημότες, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ευρώτα, κ. Δήμος Βέρδος, προαναγγέλλοντας την αύξηση του στόλου των μηχανημάτων του Δήμου:

«Ο Δήμος Ευρώτα έχει αυξήσει την τελευταία διετία τον στόλο των μηχανημάτων και οχημάτων που διαθέτει για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε δυναμικά και να πετυχαίνουμε χρηματοδοτήσεις επ’ ωφελεία των συνδημοτών μας. Ενδεικτικά αναφέρω ότι έως το τέλος Μαρτίου αναμένεται να έχουμε παραλάβει δύο μηχανήματα-τσάπες τύπου JSB, καθώς και ένα μικρό πολυμηχάνημα bobcat. Αναφέρομαι ιδιαίτερα στο bobcat, επειδή εξαιτίας τους μεγέθους του, αλλά και του ότι διαθέτει λεπίδι, αλατιέρα και λειτουργεί και ως ανυψωτικό, είναι ιδανικό για μικρούς δρόμους, όπως για παράδειγμα στην Κοινότητα της Κρεμαστής, όπου τους χειμερινούς μήνες αντιμετωπίζει προβλήματα από τη χιονόπτωση».

Ερωτηθείς για την επάρκεια σε αριθμό των εργαζομένων στην καθαριότητα, ο κ. Βέρδος τόνισε ότι «όλοι οι Δήμοι είναι υποστελεχωμένοι και ειδικά οι περιφερειακοί Δήμοι. Εμείς, ωστόσο, εκμεταλλευόμενοι παρατάσεις συμβάσεων, έχουμε ενισχύσει την υπηρεσία Καθαριότητας με επιπλέον 20 άτομα. Πρόκειται για δημότες Ευρώτα που εργάζονται με ζήλο για να κρατούμε τον Δήμο μας καθαρό, αναβαθμίζοντας έτσι το επίπεδο διαβίωσης των συνδημοτών μας».


Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ: ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ - Σαν αρχαία Σπαρτιάτισσα...

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ