"Η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε έτοιμη την σύμβαση με το ΙΣΝ και δρομολογημένη τη κατασκευή του με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025."ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

(ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ)


Το όνειρο για την ανέγερση νέου Δημόσιου Νοσοκομείου στη Σπάρτη άρχισε να παίρνει ‘’οστά’’ επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2018. Η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε έτοιμη την σύμβαση με το ΙΣΝ και δρομολογημένη τη κατασκευή του με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025.

Μία κοινωφελής διαδικασία χωρίς ίχνος σκοπιμότητας για οικονομικό κέρδος. Η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στόχευε μόνο στην βελτίωση του ΕΣΥ στον νομό μας χωρίς ουδεμία απαίτηση για σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα κάτι που διαφαινόταν στην αρχική σύμβαση. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδειξε σπουδή να αλλαχτεί το νομικό πρόσωπο του νέου νοσοκομείου σε ιδιωτικού δικαίου αλλά ολιγώρησε σε σημείο αδιαφορίας για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων ,την πορεία των έργων και τελικά την διαγωνιστική διαδικασία.

Έτσι οι Λάκωνες ενημερώθηκαν πως ο διαγωνισμός απέβη άκαρπος και ακυρώθηκε. Το ΙΣΝ δήλωσε χαρακτηριστικά πως βρήκε τις προσφορές υπέρογκες έως και υπερδιπλάσιες της αρχικής Δωρεάς (έχοντας φυσικά λάβει υπόψη τις πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις: πόλεμος, πληθωρισμός, διαταραχή της εφοδιαστικής αλυσίδας κ.τ.λ.). Η είδηση αυτή προκάλεσε τεράστια αγωνία και απογοήτευση στους πολίτες της Σπάρτης και λαμβάνοντας υπόψιν πως το υπάρχον παλαιό κτίριο του Νοσοκομείου έχει ήδη αρχίσει να αποδομείται με κατεδαφίσεις/μεταφορές/αλλαγές η αισθητή δυσλειτουργία του είναι ορατή. Η εξέλιξη αυτή εκθέτει την κυβέρνηση της ΝΔ καταδεικνύοντας την αναποτελεσματικότητα της και την εμμονή της για διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ με γνώμονα το κέρδος. Μήπως οι υπέρογκες απαιτήσεις των κατασκευαστικών Εταιρειών ενθαρύνονται από τη προσφιλή τακτική του Μαξίμου να ενισχύει συγκεκριμένες κατασκευαστικές εταιρείες μέσα από το ‘’όργιο’’ των απ’ ευθείας αναθέσεων δημοσίων έργων;

Οι πρόχειρες και καθησυχαστικές δηλώσεις των Γκάγκα-Σκέρτσου δεν παρέχουν καμία εγγύηση στην τοπική μας κοινωνία. Πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να τοποθετηθεί με ακρίβεια επί του θέματος και να δεσμευτεί για τις όποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει για να προχωρήσει τελικά το έργο της ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου Σπάρτης.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μετά την εκλογική μας νίκη, η επαναφορά λειτουργίας του υπάρχοντος νοσοκομείου σε υψηλά επίπεδα και η εκπλήρωση της ανέγερσης του νέου νοσοκομείου θα αποτελούν κορυφαία πολιτική προτεραιότητα για τον νομό μας έχοντας πάντα ως γνώμονα την ποιοτική, γρήγορη και αποτελεσματική προσφορά Δημόσιων και Δωρεάν υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΛΑΚΩΝΙΑ: Τον συνέλαβαν μετά από 7 χρόνια

Απίστευτο! Κεραυνός χτύπησε εργαζόμενη στο Κάστρο Μυστρά!

ΛΑΚΩΝΙΑ: ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ "ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ"

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ