14 αιτήματα – προτάσεις της Ο.Ε.ΕΣ.Π.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Ο.Ε.ΕΣ.Π. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 18 & 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023


Το διήμερο 18 & 19 Μαρτίου 2023, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σπάρτης, στη Σπάρτη Λακωνίας. 


Τη συνεδρίαση της πρώτης μέρας τίμησαν με την παρουσία τους τοπικοί και παραγωγικοί φορείς, μεταξύ των οποίων: o βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Περιβάλλοντος Νίκωνας Τζινιέρης,  ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων & Υπηρεσιών Δόμησης, Τουριστικής Ανάπτυξης & Κοινωνικής Πολιτικής Γεωργία Ζαχαράκη-Αναστασοπούλου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Ιωάννης Παναρίτης, ο Γεν. Γραμματέας του 11ου Περιφερειακού Τμήματος Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ) και Αντιπρόεδρος (ΟΕΒΕΛ) Παναγιώτης Κρητικός, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Λακωνίας (ΟΕΒΕΛ) Σωτήριος Ηλιόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης Σπάρτης Γεώργιος Γκουβάτσος, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μολάων Ευθυμία Περδικόγιαννη, η πρώην Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σκάλας Λακωνίας Γιάννα Χριστάκου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης Μεσσηνίας Παναγιώτης Μαργιάννης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Βραχατίου Κορινθίας Ευάγγελος Τσάκωνας καθώς και οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ Ευγενία Σιάχου και Μιχάλης Σταματάκος, του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Παπαγιαννοπούλου, Αλέξης Τσαλπατούρος και Υμέρι Σουλβάν, του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Χρήστος Κοντάκος, Βασίλης Δεληκωνσταντίνου, του ΚΚΕ Αλέκος Βουνάσης, Βασίλης Βρουλίτης, Λένα Φωτάκου, Δημήτριος Αναστασάκος και της Ελληνικής Λύσης Παναγιώτης Κρυπωτός. 


Στην έναρξη της συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών και στη συνέχεια συζητήθηκαν και αναδείχθηκαν τοπικά προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους μας εμπόρους και επαγγελματίες του Ν. Λακωνίας. Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης Παναγιώτης Φλώρος αναφέρθηκε και ζήτησε ενημέρωση από τους αρμόδιους για τις εξελίξεις σχετικά με το έργο της «Παλαιολόγου», το OPEN MALL, παλιό και νέο μουσείο, καθώς και για την πορεία ανέγερσης του νέου νοσοκομείου Σπάρτης. Ακόμα, ο Πρόεδρος της Ο.Ε.ΕΣ.Π. Γεώργιος Βαγενάς ανέλυσε τα 14 αιτήματα – προτάσεις της εν όψει της προεκλογικής περιόδου και ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να αναλάβουν σαφείς πολιτικές δεσμεύσεις. 


Την επόμενη μέρα συζητήθηκαν κλαδικά θέματα, όπως είναι το μέγα θέμα των πλειστηριασμών, ενώ παράλληλα προγραμματίστηκαν δράσεις που θα υλοποιήσει η Ομοσπονδία το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της και να σταθούν όρθιες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.  


Τέλος, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ευχαρίστησαν τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης για τη φιλοξενία και την αγαστή συνεργασία τους για την πραγματοποίηση των εργασιών του Διοικητικού Συμβουλίου και δήλωσαν αρωγοί και συμπαραστάτες στις προσπάθειές τους .                                                                                         

                                                                  Εκ της Ομοσπονδίας

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ