ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ: Ασάφεια και επιστροφή στο παρελθόν η απάντηση του Υπουργού ΑΑ&Τ στην Eπίκαιρη Eρώτηση για το ΟΣΔΕ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ασάφεια και επιστροφή στο παρελθόν η απάντηση του Υπουργού ΑΑ&Τ στην Eπίκαιρη Eρώτηση για το ΟΣΔΕ


Με έκδηλο εκνευρισμό, την “μπάλα στην εξέδρα” και “γι' όλα φταίει η περίοδος 2015-2019”, ο Υπουργός ΑΑ&Τ δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής και Τομέαρχης Αγροτ. Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στ. Αραχωβίτης για τη διάλυση του ΟΠΕΚΕΠΕ, την προετοιμασία της νέας ΚΑΠ και τις πληρωμές των ενισχύσεων.


Ξεκινώντας, εξέφρασε την θλίψη του για τον απροσδόκητο χαμό του καλού συναδέλφου και συντρόφου Νεκτάριου Σαντορινιού. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα που έχει προκύψει στη Λακωνία, μετά το “ναυάγιο” της δωρεάς του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” για την κατασκευή του Νοσοκομείου Σπάρτης, καθώς και δύο ακόμη νοσηλευτικών ιδρυμάτων στη Β. Ελλάδα. Αυτό που δήλωσε η Κυβέρνηση είναι στην πραγματικότητα, ότι και σε αυτή την περίπτωση δεν ήξερε τίποτα, και ότι τις διαπραγματεύσεις τις έκανε το Ίδρυμα χωρίς να γνωρίζει επίσης τίποτα. “Τελικά, τι ακριβώς ξέρει η Κυβέρνησή σας;” ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.


Επί της ουσίας για την υπόθεση ΟΣΔΕ, ο Υπουργός δεν έδωσε καμία απάντηση. Δεν απάντησε ούτε για το τι θα γίνει με τα νέα δικαιώματα της νέας προγραμματικής περιόδου, ούτε με το πρασίνισμα, ούτε με τα οικολογικά σχήματα. Δεν απάντησε για το ποια είναι τελικά η προετοιμασία που έχει κάνει το Υπουργείο μέχρι τώρα και θα αφήσει στην επόμενη κυβέρνηση, ούτε για το αν θα πάει σε απευθείας αναθέσεις ή θα το αφήσει κι αυτό κενό να το παραλάβει η νέα κυβέρνηση, ένα ακόμη “ραντεβού στα τυφλά” δηλαδή.

Πέρα από την αναφορά του Υπουργού ότι «γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια, ότι σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια έχουμε βεβαίως και το κανονιστικό πλαίσιο για τη νέα ΚΑΠ και ότι αυτή τη στιγμή γίνονται εφαρμοστικές διατάξεις και ετοιμάζεται η νέα δήλωση ΟΣΔΕ, η οποία θα είναι έτοιμη στο τέλος Μαρτίου» η οποία μάλλον μάς ανησυχεί με την ασάφεια της, έτερον ουδέν.


«Ο κόσμος δεν περιμένει μια συζήτηση για το παρελθόν. Όλα αυτά έχουν κριθεί και θα κριθούν και στις επόμενες εκλογές, οι οποίες είναι κοντά. Δεν μας είπατε κουβέντα για το αν θα εκδοθούν και δεν μας είπατε κουβέντα για το πότε είναι οι τίτλοι δικαιωμάτων της νέας ΚΑΠ. Ποιος δουλεύει για να βγάλει νέους τίτλους δικαιωμάτων; Έχουμε μπει στη νέα ΚΑΠ. Σε λίγες ημέρες θεωρητικά θα έπρεπε να ξεκινάει η υποβολή, δηλαδή να ανοίξει το σύστημα για τις υποβολές δηλώσεων ΟΣΔΕ στις καινούργιες. Τι θα κάνουν οι παραγωγοί με τα οικολογικά σχήματα;» επισήμανε χαρακτηριστικά ο Τομεάρχης.


Οσο για την αναφορά του Υπουργού στην «πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση», της μεταφοράς των δηλώσεων ΟΣΔΕ στο gov.gr, να του υπενθυμίσουμε ότι το ΟΣΔΕ ήταν στη δημόσια πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ και είχε έναν τεχνικό σύμβουλο. Η Κυβέρνηση το πήγε σε μια άλλη δημόσια πλατφόρμα και άλλαξε τεχνικό σύμβουλο. Που είναι η μεγάλη μεταρρύθμιση; Ότι άλλαξε τεχνικό σύμβουλο;


Όσο δε για τον έλεγχο της πολλαπλής που έγινε στον ΟΠΕΚΕΠΕ επί των ημερών της ΝΔ, αναδείχθηκε από αυτόν ένα πραγματικό “μπάχαλο”. Τέλος, σε ό,τι αφορά στο πρόστιμο των 165 εκατ. ευρώ το οποίο ο Υπουργός ανέφερε ότι αφορά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, να τον ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με τον Οριζόντιο Κοινοτικό Κανονισμό, τα πρόστιμα επιβάλλονται από την ΕΕ στις θέσεις προϋπολογισμού των τελευταίων 2 ετών και συνεπώς, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρεωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τις παραλείψεις της διακυβέρνησης της ΝΔ.

Αντίθετα, υπενθύμισε ότι το 2017 άλλαξε ο ορισμός του βοσκότοπου με τον κανονισμό omnibus και στη χώρα επιστράφηκαν 440 εκατ. ευρώ παλιά πρόστιμα! Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε πίσω στην χώρα 440 εκατ. ευρώ, ενώ η σημερινή Κυβέρνηση μάς έχει χρεώσει μέχρι τώρα με επιπλέον 600 εκατ. ευρώ πρόστιμα.


Στον παρακάτω σύνδεσμο, το βίντεο από τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης:

https://youtu.be/jRAPm_wj9qE

Σχόλια

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE