Επιτυχημένη υλοποίηση του προγράμματος “Διατροφή” στην Περιφέρεια ΠελοποννήσουΣυνολικά 9.135 υγιεινά και θρεπτικά γεύματα διατέθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο σε 769 μαθητές 23 σχολείων και στις 5 Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσω του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – “Διατροφή”, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία μεταξύ της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας και του Ινστιτούτου Prolepsis.

To πρόγραμμα “Διατροφή” αφορά στην σίτιση και προώθηση υγιεινής διατροφής, για το σχολικό έτος 2022 – 2023, σε μαθητές σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στο κρατικό πρόγραμμα σίτισης.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο μήνα διατέθηκαν μέσω του εν λόγω προγράμματος 9.135 γεύματα σε 769 μαθητές 23 σχολείων (21 Νηπιαγωγεία και 2 ΕΕΕΕΚ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) στις Π.Ε. Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Ο αριθμός των μαθητών που θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα “Διατροφή” αναμένεται να αυξηθεί κατά 59 μαθητές επιπλέον, καθώς θα προστεθεί ένα ακόμα σχολείο.

Τα γεύματα που λαμβάνουν οι μαθητές περιλαμβάνουν ενδεικτικά αρτοσκευάσματα ή σάντουιτς, φρέσκα φρούτα και 2 – 3 φορές την εβδομάδα λευκό γάλα ή γιαούρτι. Τα διαιτολόγια σχεδιάζονται έτσι ώστε να καλύπτουν σημαντικό μέρος των ενεργειακών και θρεπτικών αναγκών και να διασφαλίζουν τη σωστή ανάπτυξη των μαθητών. Ολα τα γεύματα παρασκευάζονται αποκλειστικά με παρθένο/έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένο λίπος, δεν περιέχουν καθόλου trans λιπαρά, ενώ έχουν εξαιρετικά χαμηλή περιεκτικότητά σε αλάτι και πρόσθετα σάκχαρα. Επιπλέον, δεν χρησιμοποιούνται συντηρητικά και τεχνητά πρόσθετα.

Με το συγκεκριμένο έργο η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει έμπρακτα εκατοντάδες μαθητές και τις οικογένειές τους, ενώ παράλληλα προάγει τη δημόσια υγεία και την υγιεινή διατροφή. Η παροχή υγιεινής σίτισης 929 μαθητών από 35 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έως το τέλος της σχολικής χρονιάς αποτελεί σημαντική βοήθεια σε δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οικογένειες στην Ελλάδα.

Οπως έγινε γνωστό, τέλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας θα έχει το επόμενο χρονικό διάστημα συνάντηση στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με την πρόεδρο του Ινστιτούτου Prolepsis καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, η οποία θα επισκεφθεί την αρκαδική πρωτεύουσα.
Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΛΑΚΩΝΙΑ: Τον συνέλαβαν μετά από 7 χρόνια

Απίστευτο! Κεραυνός χτύπησε εργαζόμενη στο Κάστρο Μυστρά!

ΛΑΚΩΝΙΑ: ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ "ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ"

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ