Επιτυχημένη υλοποίηση του προγράμματος “Διατροφή” στην Περιφέρεια ΠελοποννήσουΣυνολικά 9.135 υγιεινά και θρεπτικά γεύματα διατέθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο σε 769 μαθητές 23 σχολείων και στις 5 Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσω του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – “Διατροφή”, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία μεταξύ της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας και του Ινστιτούτου Prolepsis.

To πρόγραμμα “Διατροφή” αφορά στην σίτιση και προώθηση υγιεινής διατροφής, για το σχολικό έτος 2022 – 2023, σε μαθητές σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στο κρατικό πρόγραμμα σίτισης.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο μήνα διατέθηκαν μέσω του εν λόγω προγράμματος 9.135 γεύματα σε 769 μαθητές 23 σχολείων (21 Νηπιαγωγεία και 2 ΕΕΕΕΚ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) στις Π.Ε. Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Ο αριθμός των μαθητών που θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα “Διατροφή” αναμένεται να αυξηθεί κατά 59 μαθητές επιπλέον, καθώς θα προστεθεί ένα ακόμα σχολείο.

Τα γεύματα που λαμβάνουν οι μαθητές περιλαμβάνουν ενδεικτικά αρτοσκευάσματα ή σάντουιτς, φρέσκα φρούτα και 2 – 3 φορές την εβδομάδα λευκό γάλα ή γιαούρτι. Τα διαιτολόγια σχεδιάζονται έτσι ώστε να καλύπτουν σημαντικό μέρος των ενεργειακών και θρεπτικών αναγκών και να διασφαλίζουν τη σωστή ανάπτυξη των μαθητών. Ολα τα γεύματα παρασκευάζονται αποκλειστικά με παρθένο/έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένο λίπος, δεν περιέχουν καθόλου trans λιπαρά, ενώ έχουν εξαιρετικά χαμηλή περιεκτικότητά σε αλάτι και πρόσθετα σάκχαρα. Επιπλέον, δεν χρησιμοποιούνται συντηρητικά και τεχνητά πρόσθετα.

Με το συγκεκριμένο έργο η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει έμπρακτα εκατοντάδες μαθητές και τις οικογένειές τους, ενώ παράλληλα προάγει τη δημόσια υγεία και την υγιεινή διατροφή. Η παροχή υγιεινής σίτισης 929 μαθητών από 35 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έως το τέλος της σχολικής χρονιάς αποτελεί σημαντική βοήθεια σε δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οικογένειες στην Ελλάδα.

Οπως έγινε γνωστό, τέλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας θα έχει το επόμενο χρονικό διάστημα συνάντηση στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με την πρόεδρο του Ινστιτούτου Prolepsis καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, η οποία θα επισκεφθεί την αρκαδική πρωτεύουσα.
Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ