ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ: Σύσκεψη με προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων στο Σμύνος

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σύσκεψη Αραχωβίτη-προέδρων Τ.Κ στο Σμύνος για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων παραγωγών


Την Δευτέρα 30 Γενάρη, στον Άγ. Νικόλαο Σμύνους του Δήμου Ανατ. Μάνης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του βουλευτή Λακωνίας Σταύρου Αραχωβίτη και κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και δημοτικών συμβούλων της Δ.Ε Σμύνους σχετικά με την εξέλιξη των πληρωμών των πυροπλήκτων παραγωγών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά την επιστολή των προέδρων σχετικά με τον αποκλεισμό πολλών παραγωγών από την προκαταβολή αποζημίωσης λόγω των δεδομένων από το σύστημα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ.

Κατά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, αναλύθηκαν όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει μετά τον πρόχειρο, προεκλογικό σχεδιασμό του Ταμείου Αρωγής. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι έχουν πλήρως ή μερικώς αποκλειστεί παραγωγοί των οποίων η περιουσία κάηκε από την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου του 2021. Συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο επιστροφής χρημάτων της προκαταβολής από τους παραγωγούς, λόγω της απόκλισης από τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ. Ακόμα συζητήθηκε εκτενώς η καταβολή της προκαταβολής σε μισθωτές χωρίς ανάληψη δέσμευσης αποκατάστασης των αγροτεμαχίων προς τους ιδιοκτήτες.

Ο βουλευτής επισήμανε ότι τα ζητήματα αυτά έχουν αναδειχθεί με πολλαπλές ερωτήσεις προς την Κυβέρνηση, ενώ δεσμεύτηκε ότι και το επόμενο διάστημα θα ασκηθούν όλες οι κοινοβουλευτικές πιέσεις με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Επίσης δεσμεύτηκε για την αποκατάσταση όλων των αδικιών μετά τις εκλογές, που θα φέρουν μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο δημοτικός σύμβουλος Π. Μιχαλακάκος, ο πρόεδρος της ΤΚ Μέλισσας Νικ. Γραφάκος, ο πρόεδρος της ΤΚ Καστάνιας Βασ. Μπανάκος, ο πρόεδρος της ΤΚ Αγ, Νικολάου Θεόδ. Αραπάκος, ο πρόεδρος της ΤΚ Κόκκινων Λουριών Δ. Κουτσόπετρας, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι Ευγενία Ρουμπάκου και Χριστίνα Ρογκάκου και ο πρόεδρος της ΤΚ Σελεγουδίου Κων/νος Δασκαλάκης και της ΤΚ Αρχοντικού Γιώργος Αγραπίδης που υπογράφουν την επιστολή, απέστειλαν μήνυμα.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμμετείχαν ο αναπληρωτής συντονιστής της ΝΕ Λακωνίας Περικλής Λαμπρινός, ο συντονιστή της ΟΜ Ανατ. Μάνης Γ. Δαουτάκος και ο Χρήστος Μαραβέλιας μέλος του συντονιστικού της ΟΜ. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και συμμετείχαν και κάτοικοι της περιοχής.Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ