Δουλειά με μονιμοποίηση των συμβασιούχων των νοσοκομείων….ή δουλεία με απαξίωσή τους;Σε πολλούς οργανισμούς νοσοκομείων έχουν καταργηθεί ορισμένες ειδικότητες όπως αυτές των καθαριστών, των σιτιστών – τραπεζοκόμων, των κλιβανιστών και των εργαζομένων στα πλυντήρια – στεγνοκαθαριστήρια, καθώς και του προσωπικού ασφαλείας (securiti).

Ο λόγος είναι προφανής. Να περάσουν αυτές οι υπηρεσίες στα χέρια εταιρειών. Έχουμε αναλογιστεί όμως ότι η ανάθεση αυτών των υπηρεσιών στις εταιρείες κοστίζει τα διπλάσια χρήματα για το Δημόσιο από ότι αν πλήρωνε κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά; Έχουμε σκεφτεί ότι χιλιάδες συμβασιούχοι θα πεταχτούν στο δρόμο μετά από 20 χρόνια δουλειάς; Πως μπορεί να βρει τότε δουλειά κάποιος σε ηλικία 60 ετών; Έχουμε σκεφτεί ότι προκειμένου οι εταιρείες να βγάλουν κέρδος, οι υπηρεσίες θα υποβαθμιστούν, οι συνθήκες εργασίας θα γίνουν άθλιες και οι αμοιβές των εργαζομένων θα είναι απαξιωτικές;

Για αυτό προτείνω την μονιμοποίηση των συμβασιούχων που εργάζονται στα νοσοκομεία με ανανεώσιμες συμβάσεις για περισσότερο από 5 συνεχή χρόνια. Διότι η εμπειρία που έχουν αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια στον εργασιακό χώρο, αλλά και οι κοινωνικοί δεσμοί που έχουν αναπτύξει με τις τοπικές κοινωνίες, θα πρέπει πρακτικά να αξιοποιούνται. Ένας εργαζόμενος π.χ. της ασφάλειας (securiti) λόγω εμπειρίας γνωρίζει πως να χειραγωγήσει τις παραβατικές συμπεριφορές και να αποτρέψει την βία μέσα στον χώρο του νοσοκομείου, σε σχέση με ένα εργαζόμενο που είναι άπειρος.

Επομένως θα πρέπει να δίνεται στο νοσοκομείο η δυνατότητα να προσλαμβάνει αυτούς τους εργαζόμενους μόνιμα. Επειδή όμως έχουν καταργηθεί οι οργανικές τους θέσεις, προτείνω να προσλαμβάνονται ως προσωπικό γενικών καθηκόντων. Αυτό θα αποφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα ένας εργαζόμενος με ειδικότητα καθαριστή μπορεί να δουλεύει κυρίως στην ειδικότητα του στο συνεργείο καθαρισμού, αλλά αν έχει εμπειρία επιδιόρθωσης ηλεκτρικών βλαβών, θα μπορεί να κάνει και αυτή τη δουλειά περιστασιακά όποτε απαιτείται! Αυτό το προτείνω για να μην υπάρχει το άλλοθι ότι καταργήθηκαν οι οργανικές θέσεις και δεν μπορεί να γίνει μόνιμη πρόσληψη!

Η ΝΔ ανοίγοντας τον δρόμο στις εταιρείες, στέλνει 6.000 συμβασιούχους που εργάζονται στα νοσοκομεία, στο σπίτι τους. Τους απολύει μετά από πολλά χρόνια δουλειάς. Οι εταιρείες που εισέρχονται στον χώρο της Υγείας θα προσλαμβάνουν οι ίδιες το προσωπικό τους και θα το απολύουν όπως θα επιλέγουν αυτές!


Το ΠΑΣΟΚ ήταν διαχρονικά πάντα δίπλα στον εργαζόμενο υποστηρίζοντας την πλήρη απασχόληση και την μονιμότητα, γιατί η πρόοδος επιτυγχάνεται … όταν το μυαλό μπορεί να σκέφτεται ανενόχλητο …. χωρίς να πεινάει!Ο Γεώργιος Μουζόπουλος είναι Ιατρός - Ορθοπαιδικός Χειρουργός στο ΓΝ Λακωνίας – ΝΜ Σπάρτης, Υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑ.ΣΟ.Κ – ΚΙΝ.ΑΛ στο Ν. Λακωνίας

Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ