Δουλειά με μονιμοποίηση των συμβασιούχων των νοσοκομείων….ή δουλεία με απαξίωσή τους;Σε πολλούς οργανισμούς νοσοκομείων έχουν καταργηθεί ορισμένες ειδικότητες όπως αυτές των καθαριστών, των σιτιστών – τραπεζοκόμων, των κλιβανιστών και των εργαζομένων στα πλυντήρια – στεγνοκαθαριστήρια, καθώς και του προσωπικού ασφαλείας (securiti).

Ο λόγος είναι προφανής. Να περάσουν αυτές οι υπηρεσίες στα χέρια εταιρειών. Έχουμε αναλογιστεί όμως ότι η ανάθεση αυτών των υπηρεσιών στις εταιρείες κοστίζει τα διπλάσια χρήματα για το Δημόσιο από ότι αν πλήρωνε κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά; Έχουμε σκεφτεί ότι χιλιάδες συμβασιούχοι θα πεταχτούν στο δρόμο μετά από 20 χρόνια δουλειάς; Πως μπορεί να βρει τότε δουλειά κάποιος σε ηλικία 60 ετών; Έχουμε σκεφτεί ότι προκειμένου οι εταιρείες να βγάλουν κέρδος, οι υπηρεσίες θα υποβαθμιστούν, οι συνθήκες εργασίας θα γίνουν άθλιες και οι αμοιβές των εργαζομένων θα είναι απαξιωτικές;

Για αυτό προτείνω την μονιμοποίηση των συμβασιούχων που εργάζονται στα νοσοκομεία με ανανεώσιμες συμβάσεις για περισσότερο από 5 συνεχή χρόνια. Διότι η εμπειρία που έχουν αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια στον εργασιακό χώρο, αλλά και οι κοινωνικοί δεσμοί που έχουν αναπτύξει με τις τοπικές κοινωνίες, θα πρέπει πρακτικά να αξιοποιούνται. Ένας εργαζόμενος π.χ. της ασφάλειας (securiti) λόγω εμπειρίας γνωρίζει πως να χειραγωγήσει τις παραβατικές συμπεριφορές και να αποτρέψει την βία μέσα στον χώρο του νοσοκομείου, σε σχέση με ένα εργαζόμενο που είναι άπειρος.

Επομένως θα πρέπει να δίνεται στο νοσοκομείο η δυνατότητα να προσλαμβάνει αυτούς τους εργαζόμενους μόνιμα. Επειδή όμως έχουν καταργηθεί οι οργανικές τους θέσεις, προτείνω να προσλαμβάνονται ως προσωπικό γενικών καθηκόντων. Αυτό θα αποφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα ένας εργαζόμενος με ειδικότητα καθαριστή μπορεί να δουλεύει κυρίως στην ειδικότητα του στο συνεργείο καθαρισμού, αλλά αν έχει εμπειρία επιδιόρθωσης ηλεκτρικών βλαβών, θα μπορεί να κάνει και αυτή τη δουλειά περιστασιακά όποτε απαιτείται! Αυτό το προτείνω για να μην υπάρχει το άλλοθι ότι καταργήθηκαν οι οργανικές θέσεις και δεν μπορεί να γίνει μόνιμη πρόσληψη!

Η ΝΔ ανοίγοντας τον δρόμο στις εταιρείες, στέλνει 6.000 συμβασιούχους που εργάζονται στα νοσοκομεία, στο σπίτι τους. Τους απολύει μετά από πολλά χρόνια δουλειάς. Οι εταιρείες που εισέρχονται στον χώρο της Υγείας θα προσλαμβάνουν οι ίδιες το προσωπικό τους και θα το απολύουν όπως θα επιλέγουν αυτές!


Το ΠΑΣΟΚ ήταν διαχρονικά πάντα δίπλα στον εργαζόμενο υποστηρίζοντας την πλήρη απασχόληση και την μονιμότητα, γιατί η πρόοδος επιτυγχάνεται … όταν το μυαλό μπορεί να σκέφτεται ανενόχλητο …. χωρίς να πεινάει!Ο Γεώργιος Μουζόπουλος είναι Ιατρός - Ορθοπαιδικός Χειρουργός στο ΓΝ Λακωνίας – ΝΜ Σπάρτης, Υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑ.ΣΟ.Κ – ΚΙΝ.ΑΛ στο Ν. Λακωνίας

Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ