ΑΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΦΑΝΙΑ-ΚΡΕΒΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ



Ο Δήμος Ευρώτα ανακοινώνει ότι ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, με το οποίο παύουν οι διεκδικήσεις από πλευράς Δημοσίου επί των περιουσιών των κατοίκων του Αφανιά-Κρεβατά Σκάλας Δήμου Ευρώτα, ενώ παράλληλα ανακαλούνται οι αγωγές που είχαν γίνει στο παρελθόν εναντίον των δημοτών από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, υπερψηφίστηκε το σχετικό νομοσχέδιο, του οποίου οι ευεργετικές προβλέψεις επιλύουν ένα μεγάλο πρόβλημα που είχε προκληθεί και ταλαιπωρούσε πολλούς συνδημότες μας. Με αφορμή την νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, ο Δήμαρχος Ευρώτα, κ. Δήμος Βέρδος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η χθεσινή ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, που προβλέπει την παύση κάθε διεκδίκησης από πλευράς Πολιτείας και ανάκληση των αγωγών που είχαν γίνει εναντίον των συνδημοτών μας στον Αφανιά-Κρεβατά, αποτελεί δικαίωση των συντονισμένων προσπαθειών μας για την άρση των αδικιών και κυρίως την απεμπλοκή των κατοίκων της Σκάλας από μια χρόνια διένεξη με το ελληνικό Δημόσιο, η οποία δεν ήταν εύκολο να επιλυθεί εξαιτίας της νομοθεσίας και της πολυπλοκότητάς της.

Δεν μπορώ παρά να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τους βουλευτές Ν.Δ. Λακωνίας για τις προσπάθειες και τις παρεμβάσεις τους και ειδικά προς τον κ. Αθανάσιο Δαβάκη, ο οποίος κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου υπεραμύνθηκε από το βήμα της Βουλής των δικαιωμάτων των κατοίκων του Αφανιά-Κρεβατά. Κυρίως, όμως, να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, του οποίου οι προσπάθειες για τη λύση αυτού του ‘γόρδιου δεσμού’ υπήρξαν συστηματικές και καταλυτικές.

Θα ήθελα, τέλος, να διαβεβαιώσω τους συνδημότες μου στον Αφανιά-Κρεβατά, ότι ο Δήμος Ευρώτα από την πρώτη στιγμή της διένεξής τους με το ελληνικό Δημόσιο, αγωνίστηκε υπέρ των δικαιωμάτων τους, θέτοντας μετ’ επιτάσεως το πρόβλημα στα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη. Συντονισμένα, χωρίς φωνές και τυμπανοκρουσίες, αλλά με επιμονή και υπομονή».


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ