ΑΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΦΑΝΙΑ-ΚΡΕΒΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑΟ Δήμος Ευρώτα ανακοινώνει ότι ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, με το οποίο παύουν οι διεκδικήσεις από πλευράς Δημοσίου επί των περιουσιών των κατοίκων του Αφανιά-Κρεβατά Σκάλας Δήμου Ευρώτα, ενώ παράλληλα ανακαλούνται οι αγωγές που είχαν γίνει στο παρελθόν εναντίον των δημοτών από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, υπερψηφίστηκε το σχετικό νομοσχέδιο, του οποίου οι ευεργετικές προβλέψεις επιλύουν ένα μεγάλο πρόβλημα που είχε προκληθεί και ταλαιπωρούσε πολλούς συνδημότες μας. Με αφορμή την νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, ο Δήμαρχος Ευρώτα, κ. Δήμος Βέρδος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η χθεσινή ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, που προβλέπει την παύση κάθε διεκδίκησης από πλευράς Πολιτείας και ανάκληση των αγωγών που είχαν γίνει εναντίον των συνδημοτών μας στον Αφανιά-Κρεβατά, αποτελεί δικαίωση των συντονισμένων προσπαθειών μας για την άρση των αδικιών και κυρίως την απεμπλοκή των κατοίκων της Σκάλας από μια χρόνια διένεξη με το ελληνικό Δημόσιο, η οποία δεν ήταν εύκολο να επιλυθεί εξαιτίας της νομοθεσίας και της πολυπλοκότητάς της.

Δεν μπορώ παρά να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τους βουλευτές Ν.Δ. Λακωνίας για τις προσπάθειες και τις παρεμβάσεις τους και ειδικά προς τον κ. Αθανάσιο Δαβάκη, ο οποίος κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου υπεραμύνθηκε από το βήμα της Βουλής των δικαιωμάτων των κατοίκων του Αφανιά-Κρεβατά. Κυρίως, όμως, να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, του οποίου οι προσπάθειες για τη λύση αυτού του ‘γόρδιου δεσμού’ υπήρξαν συστηματικές και καταλυτικές.

Θα ήθελα, τέλος, να διαβεβαιώσω τους συνδημότες μου στον Αφανιά-Κρεβατά, ότι ο Δήμος Ευρώτα από την πρώτη στιγμή της διένεξής τους με το ελληνικό Δημόσιο, αγωνίστηκε υπέρ των δικαιωμάτων τους, θέτοντας μετ’ επιτάσεως το πρόβλημα στα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη. Συντονισμένα, χωρίς φωνές και τυμπανοκρουσίες, αλλά με επιμονή και υπομονή».


Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΛΑΚΩΝΙΑ: Τον συνέλαβαν μετά από 7 χρόνια

Απίστευτο! Κεραυνός χτύπησε εργαζόμενη στο Κάστρο Μυστρά!

ΛΑΚΩΝΙΑ: ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ "ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ"

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ