«Ανάγκη εξεύρεσης λύσης για την αποτροπή της ακύρωσης της δωρεάς των τριών νοσοκομείων από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Ελληνικό Δημόσιο»



Δήλωση Γιώργου Φραγγίδη, Υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Με απογοήτευση πληροφορηθήκαμε από την ανακοίνωση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ότι ο διαγωνισμός για την κατασκευή του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ, του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΙΣΝ, και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ, υπό την διεθνή Πρωτοβουλία για την Υγεία, απέβη άκαρπος και ακυρώνεται.

Πρόκειται για μια άκρως δυσάρεστη εξέλιξη, καθώς η ακύρωση της εν λόγω δωρεάς θα αποστερήσει από τη χώρα μας τρεις άκρως απαραίτητες και σημαντικές δομές υγείας, σε μια εποχή που το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) βρίσκεται στη χειρότερη φάση του και καταρρέει, με ευθύνη της παρούσας κυβέρνησης.

Η κατασκευή των τριών υπερσύγχρονων νοσοκομείων και ιδίως του Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με δεδομένη την ανυπαρξία άλλης δημόσιας παιδιατρικής υγειονομικής δομής σε ολόκληρη τη Β. Ελλάδα, θα ήταν μια σημαντική προσφορά στην ελληνική κοινωνία και θα συνέβαλε αποφασιστικά στην αναβάθμιση του χώρου της υγείας.

Η κυβέρνηση οφείλει να καταβάλει κάθε προσπάθεια, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να εξεταστεί κάθε δυνατότητα υλοποίησης της δωρεάς, η οποία θα καλύψει σημαντικά κενά του συστήματος υγείας που προκύπτουν από την ελλιπή κρατική χρηματοδότηση.

Επιπροσθέτως, ζητάμε από τον Υπουργό Υγείας να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ώστε να παρέχει πλήρη ενημέρωση στα μέλη της σε σχέση με τις εξελίξεις στην υπόθεση της προαναφερόμενης δωρεάς του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ