Προσήλωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε περιβαλλοντικές δράσεις


Την προσήλωση της περιφερειακής Αρχής σε δράσεις που συντείνουν να περιορίσουν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, χαιρετίζοντας προχθές Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, στην Καλαμάτα, εκδήλωση του Μανιατάκειου Ιδρύματος, κεντρικός ομιλητής στην οποία ήταν ο καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός, επόπτης του Κέντρου Ερεύνης Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας (ΚΕΦΑΚ) της Ακαδημίας Αθηνών.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι το ΚΕΦΑΚ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Ευρωπαϊκή Ενωση, προέβη στην εκπόνηση του συγγράμματος “Υδροκλιματικά, βιοκλιματικά και γεωλογικά χαρακτηριστικά της Περιφέρειας Πελοποννήσου”, μελέτη η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της Πράξης “Περιφερειακό Σχέδιο για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”.

Το εν λόγω σύγγραμμα, όπως τόνισε ο Π. Νίκας, αποτελεί μία ολοκληρωμένη μελέτη για την κλιματική προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προσθέτοντας ότι σε αυτό αναλύονται και συγκρίνονται τα υδροκλιματικά, βιοκλιματικά και γεωλογικά χαρακτηριστικά της σε έναν χρονικό ορίζοντα που επεκτείνεται από το παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον.

Από την πλευρά του, ο Χρ. Ζερεφός αναφέρθηκε στις ορατές πλέον στον πλανήτη μας συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, εξειδικεύοντας στη συνέχεια στα φαινόμενα που παρατηρούνται στη χώρα μας -και βεβαίως και στην Πελοπόννησο, τονίζοντας ότι αυτά θα συνεχίσουν να εντείνονται αν δεν υπάρξει άμεσα απαλλαγή από τα ορυκτά καύσιμα και αντικατάσταση των τελευταίων με ενέργεια που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές.

Στην ίδια εκδήλωση μίλησε επίσης η αντιπρόεδρος του Μανιατάκειου Ιδρύματος Ελένη Ταγωνίδη – Μανιατάκη, η οποία αναφέρθηκε στο έργο και τους στόχους του.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλο, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, Πύλου – Νέστορος και Μεσσήνης Παναγιώτης Καρβέλας και Γιώργος Αθανασόπουλος αντίστοιχα, ο εντεταλμένος για θέματα Πολιτικής Προστασίας περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Καπέλιος, ο πρόεδρος του Μανιατάκειου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων κ.α.

Σχόλια

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE