Προσήλωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε περιβαλλοντικές δράσεις






Την προσήλωση της περιφερειακής Αρχής σε δράσεις που συντείνουν να περιορίσουν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, χαιρετίζοντας προχθές Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, στην Καλαμάτα, εκδήλωση του Μανιατάκειου Ιδρύματος, κεντρικός ομιλητής στην οποία ήταν ο καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός, επόπτης του Κέντρου Ερεύνης Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας (ΚΕΦΑΚ) της Ακαδημίας Αθηνών.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι το ΚΕΦΑΚ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Ευρωπαϊκή Ενωση, προέβη στην εκπόνηση του συγγράμματος “Υδροκλιματικά, βιοκλιματικά και γεωλογικά χαρακτηριστικά της Περιφέρειας Πελοποννήσου”, μελέτη η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της Πράξης “Περιφερειακό Σχέδιο για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”.

Το εν λόγω σύγγραμμα, όπως τόνισε ο Π. Νίκας, αποτελεί μία ολοκληρωμένη μελέτη για την κλιματική προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προσθέτοντας ότι σε αυτό αναλύονται και συγκρίνονται τα υδροκλιματικά, βιοκλιματικά και γεωλογικά χαρακτηριστικά της σε έναν χρονικό ορίζοντα που επεκτείνεται από το παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον.

Από την πλευρά του, ο Χρ. Ζερεφός αναφέρθηκε στις ορατές πλέον στον πλανήτη μας συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, εξειδικεύοντας στη συνέχεια στα φαινόμενα που παρατηρούνται στη χώρα μας -και βεβαίως και στην Πελοπόννησο, τονίζοντας ότι αυτά θα συνεχίσουν να εντείνονται αν δεν υπάρξει άμεσα απαλλαγή από τα ορυκτά καύσιμα και αντικατάσταση των τελευταίων με ενέργεια που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές.

Στην ίδια εκδήλωση μίλησε επίσης η αντιπρόεδρος του Μανιατάκειου Ιδρύματος Ελένη Ταγωνίδη – Μανιατάκη, η οποία αναφέρθηκε στο έργο και τους στόχους του.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλο, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, Πύλου – Νέστορος και Μεσσήνης Παναγιώτης Καρβέλας και Γιώργος Αθανασόπουλος αντίστοιχα, ο εντεταλμένος για θέματα Πολιτικής Προστασίας περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Καπέλιος, ο πρόεδρος του Μανιατάκειου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων κ.α.

Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ: ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ - Σαν αρχαία Σπαρτιάτισσα...

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ