Μικροί και μεγάλοι ξεφάντωσαν στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ανατολικής ΜάνηςΚαρναβαλικές εκδηλώσεις, συναυλίες και ποικίλες δράσεις για παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς όσοι βρέθηκαν στον Δήμο Ανατολικής Μάνης.

Η αρχή έγινε το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στο Γύθειο, όπου μετά από χρόνια έλαβε χώρα ξανά το Καρναβάλι των Χρωμάτων. Εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές παρέλασαν στην πρωτεύουσα του Δήμου με πολύχρωμες και ευφάνταστες στολές, ξεσηκώνοντας τον κόσμο, σκορπίζοντας κέφι, χαρτοπόλεμο, σερπαντίνες και χαμόγελα. Η βραδιά έκλεισε μουσικά με συναυλία του Στέφανου Πιτσίνιαγκα στον χώρο του Ηρώου.

Την επομένη, Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι στα Κόκκινα Λουριά. Στην κεντρική πλατεία του χωριού επισκέπτες και ντόπιοι αναβίωσαν το έθιμο της φωτιάς, κρατώντας ζωντανή την ελληνική παράδοση. Το άναμμα της φωτιάς νωρίς το απόγευμα έδωσε τη σπίθα να εξελιχθεί ένα κεφάτο αποκριάτικο πάρτυ που ξεκίνησε με παιχνίδια και δράσεις για παιδιά και κράτησε μέχρι αργά το βράδυ με πολύ χορό και τρελό αλευροπόλεμο.

Ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα η διασκέδαση μεταφέρθηκε στην ακροθαλασσιά και συγκεκριμένα στην παραλία της Τσίπας στο Νέο Οίτυλο, όπου παραδοσιακά εορτάζονται τα Κούλουμα στη Μάνη. Όσοι βρέθηκαν εκεί, υποδέχθηκαν τη Σαρακοστή με διαγωνισμό χαρτοπόλεμου και ζωγραφική προσώπου για παιδιά. Ακολούθησε παραδοσιακό λαϊκό γλέντι με ζωντανό μουσικό πρόγραμμα και χορούς.

Οι εκδηλώσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο του Υποέργου 1: Διοργάνωση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Manifest» της Πράξης «Διοργάνωση εκδηλώσεων Manifest» με Κωδικό ΟΠΣ 5168465, που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος – μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ: ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ - Σαν αρχαία Σπαρτιάτισσα...

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ