Σύσκεψη για την επανάκαμψη της σηροτροφίας στην ΠελοπόννησοΟ περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μετείχε το μεσημέρι σήμερα, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, στην τέταρτη κατά σειρά σύσκεψη για την επανάκαμψη της σηροτροφίας σε περιοχές της Περιφέρειας, η οποία έγινε στα γραφεία της έδρας, στην Τρίπολη, με τη συμμετοχή -μεταξύ άλλων- του Μελέτη Καραμπίνη, διευθυντή του ΣΚΕΕ (Σύνδεσμος Κατασκευαστών Ετοιμων Ενδυμάτων).

Στην εν λόγω σύσκεψη -στην οποία μετείχαν επίσης οι αντιπεριφερειάρχες Πρωτογενούς Δευτερογενούς Τομέα και θεμάτων αναπτυξιακών νόμων Στάθης Αναστασόπουλος και Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Οργάνωσης, Δίκαιης Μετάβασης (Μεγαλόπολη) και ΣΔΙΤ απορριμμάτων Χρήστος Λαμπρόπουλος- εξετάστηκε η μέχρι τώρα πορεία της ακολουθούμενης διαδικασίας προκειμένου να επανακάμψει η σηροτροφία στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο δεδομένου ότι -όπως τονίστηκε- “υπάρχουν σημαντικές προοπτικές καθώς το καλό προϊόν τιμάται περί τα 120 ευρώ το κιλό, χωρίς να ληφθεί υπόψη η επιδότηση”.

“Ας σημειωθεί ότι στην όλη αυτή διαδικασία και την προσπάθεια για την επανάκαμψη της σηροτροφίας σε περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπάρχει αγαστή συνεργασία με το Σουφλί” σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Οπως έγινε γνωστό κατά την σύσκεψη, ήδη προχωρεί η εκπόνηση λεπτομερούς μελέτης για την περιοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την προοπτική της σχεδιαζόμενης δράσης η οποία θα περιλαμβάνει συμβολαιακή καλλιέργεια της μουριάς, ενώ προβλέπονται και επιδοτήσεις για το προϊόν, όπως και πενταετής οικονομική στήριξη για τους μωρεώνες μέχρι να αρχίσουν τα δέντρα αυτά να αποδίδουν.

“Με λίγα λόγια θα χρησιμοποιηθούν τα ήδη υφιστάμενα εργαλεία για την στήριξη της δραστηριότητας, καθώς ήδη υπάρχει απόλυτη και αρμονική συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Θα γίνει πρώτα η μελέτη και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η εφαρμογή των πορισμάτων της, πρώτα με την ενημέρωση του κόσμου μέσα από μια καμπάνια σε βάθος στις περιοχές που ενδείκνυνται, κατά βάση σε Λακωνία και Μεσσηνία, καθώς και την σχετική διαβούλευση” τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας.


Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΛΑΚΩΝΙΑ: Τον συνέλαβαν μετά από 7 χρόνια

Απίστευτο! Κεραυνός χτύπησε εργαζόμενη στο Κάστρο Μυστρά!

ΛΑΚΩΝΙΑ: ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ "ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ"

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ