Ο ΔΟΥΚΑΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ: Το Αεροδρόμιο ανήκει πλέον στο Δήμο Σπάρτης

 

Δελτίο Τύπου


Υπεγράφη την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 στα γραφεία του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας στην Αθήνα, η συμφωνία παραχώρησης του Αεροδρομίου Σπάρτης, από το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας, στον Δήμο Σπάρτης, για 12 (συν 12) χρόνια.


Την συμφωνία παραχώρησης υπέγραψε από πλευράς Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας, ο Πρόεδρος αντιπτέραρχος ε.α. Δημήτριος Μιχαλολιάκος και ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας.


«Σήμερα ήταν μια εξαιρετική μέρα για τη Σπάρτη. Από σήμερα ο Δήμος μας έχει στην ‘κατοχή’ του, το αεροδρόμιο προς όφελος ολόκληρης της Λακωνίας», δήλωσε ο κ. Δήμαρχος μετά την υπογραφή της συμφωνίας.


«Θέλω να εκφράσω θερμές ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο του Μετοχικού Ταμείου, Δημήτρη Μιχαλολιάκο και τους συνεργάτες του, για την ταχύτητα και τη μεθοδικότητά τους, τις νομικές συμβούλους του Δήμου Σπάρτης, Ολυμπία Μαγγιώρου και Πέγκυ Κωστάκου, την αντιδήμαρχο Οικονομικών και αρμόδια για το αεροδρόμιο, Γεωργία Δεδεδήμου, τον Επίτροπο Σταύρο Κωνσταντινίδη και την Προϊσταμένη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώτα Τριήρη για τη δουλειά τους και τον επαγγελματισμό τους. Φυσικά τώρα, την σκυτάλη αναλαμβάνει η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γεωργία Ζαχαράκη, προκειμένου το συντομότερο δυνατό να ξεκινήσουν τα βελτιωτικά έργα υποδομών στον χώρο του αεροδρομίου», συμπλήρωσε ο κ. Δήμαρχος


Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκαν, ο βουλευτής Δωδεκανήσου και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών και Ανάπτυξης Αεροπορικού Τουρισμού της Βουλής των Ελλήνων, Μάνος Κόνσολας, ο Βουλευτής Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Ιωάννης Ξιφαράς, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Νίκωνας Τζινιέρης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γεωργία Ζαχαράκη, Γεωργία Δεδεδήμου, Δήμητρα Παπανικολάου, Θέμης Πατσιλίβας, Χρήστος Κανακάκος και ο Δημοτικός Σύμβουλος, Ηλίας Αναστασάκος.


Στη συνέχεια, τα μέλη της Δημοτικής Αρχής, συνοδευόμενα από τον Πρόεδρο του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας κ. Μιχαλολιάκο, επισκέφθηκαν στο Πεντάγωνο, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Πτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά προκειμένου να τον ευχαριστήσουν για την συνεχή του στήριξη, στην επαναλειτουργία του αεροδρομίου Σπάρτης.


Ακολούθως συναντήθηκαν και με τον Σμήναρχο και Διευθυντή Υποδομών του ΓΕΑ/Γ2 Παναγιώτη Ρόκα, προκειμένου να δρομολογηθούν τα τεχνικά έργα που απαιτούνται στο χώρο του αεροδρομίου.


Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Σπάρτης και του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας, έχει ήδη λάβει τις σχετικές εγκρίσεις από:

-Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

-Τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας καθώς και από

-Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας


Οι δε Διοικητές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, κατά τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν εξέφρασαν τις θετικές τους απόψεις για την πρωτοβουλία του Δήμου Σπάρτης.

Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΛΑΚΩΝΙΑ: Τον συνέλαβαν μετά από 7 χρόνια

Απίστευτο! Κεραυνός χτύπησε εργαζόμενη στο Κάστρο Μυστρά!

ΛΑΚΩΝΙΑ: ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ "ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ"

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ