Απορρίμματα και δακοκτονία στη συνάντηση Νίκα - Πέτσα



Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα, με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

Στη συνάντηση αυτή, μεταξύ άλλων, οριστικοποιήθηκε η διαδικασία για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ σε Πλάτωμα και Σπαρτέα καθώς και της εκπόνησης μελέτης για την αποκατάσταση του συνόλου των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την οποία θα υπάρξει συνεργασία και με τους δήμους οι οποίοι θα υποδείξουν τα σημεία που χρήζουν παρέμβασης.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας επέδωσε στον υπουργό τον πίνακα με τις οφειλές δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς την διαχειρίστρια εταιρεία των απορριμμάτων, επαναλαμβάνοντας ότι “χρειάζεται η συμβολή της κυβέρνησης για την εξεύρεση λύσης στο θέμα αυτό που θέτει εν κινδύνω την πορεία υλοποίησης της ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης”.



ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ

Ακόμα, ο περιφερειάρχης μετέφερε στον υπουργό την απαίτηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για επιπλέον πιστώσεις στο πρόγραμμα δακοκτονίας, δεδομένου μάλιστα ότι -όπως τόνισε- “Περιφέρειες με λιγότερα ελαιόδενδρα λαμβάνουν περισσότερα κονδύλια. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αν και είναι η πλέον ελαιοπαραγωγός περιοχή υπολείπεται, εδώ και πολλά χρόνια, πιστώσεων για την δακοκτονία” σημείωσε ο Π. Νίκας.

Οπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, το συγκεκριμένο θέμα προϋποθέτει σχετική εισήγηση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ωστόσο τέθηκε υπόψη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικού με την παράλλληλη επισήμανση ότι θα πρέπει να γίνουν ενέργειες με βάση τα αντικειμενικά στοιχεία που υπάρχουν για την κάθε περιοχή.

Τέλος, στη σημερινή συνάντηση, συζητήθηκε και η άμεση έναρξη της διαδικασίας για την ανάπλαση της οδού Δερβενακίων στη Νεμέα.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ