Στο Ξηροκάμπι Λακωνίας η εκπομπή «Κυριακή στο χωριό ξανά» της ΕΡΤ3ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Ξηροκάμπι του Δήμου Σπάρτης θα βρεθεί την Καθαρά Δευτέρα η ταξιδιωτική εκπομπή «Κυριακή στο χωριό ξανά» που προβάλλεται από τη συχνότητα της ΕΡΤ3.

Ύστερα από ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, ο δημοσιογράφος κ. Κωστής Ζαφειράκης και η ομάδα του επέλεξαν το όμορφο Ξηροκάμπι ως επόμενο σταθμό της δημοφιλούς εκπομπής για να παρουσιάσουν τους ανθρώπους που το κατοικούν, τις ζωές τους, τις συνήθειες και τις παραδόσεις τους. Με φαντασία, ευρηματικότητα, χιούμορ, συγκίνηση και μια σύγχρονη τηλεοπτική γλώσσα, θα ανιχνεύσουν και θα καταγράψουν τη σχέση του παλιού με το νέο, τα ήθη και τα έθιμα, την ιστορία, τα τραγούδια και τα γλέντια, τη σχέση με το φυσικό περιβάλλον και τον τρόπο που αυτό επιδρά στην οικονομία του τόπου και στις ψυχές των κατοίκων.

Το μεγάλο γλέντι με παραδοσιακή μουσική και χορούς για τις ανάγκες της εκπομπής ,θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Ξηροκαμπίου την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου. Στην εκπομπή θα μιλήσουν κάτοικοι του χωριού που ασκούν παραδοσιακά επαγγέλματα, ντόπιοι καλλιτέχνες, παραγωγοί τοπικών προϊόντων και θα προβληθεί η αρχιτεκτονική, η ιστορία, διάφορα ήθη και έθιμα καθώς και τα καλλιτεχνικά και αθλητικά δρώμενα της περιοχής. Επίσης θα υπάρχει τραπέζι με τοπικά εδέσματα μαγειρεμένα από γυναίκες του χωριού , τα οποία θα προσφερθούν στους παρευρισκόμενους και στους επισκέπτες.

Στα γυρίσματα της εκπομπής «Κυριακή στο χωριό ξανά» που πραγματοποιούνται με την αιγίδα του Δήμου Σπάρτης συμμετέχουν τοπικοί σύλλογοι, φορείς και κάτοικοι του Ξηροκαμπίου, ενώ τον γενικό συντονισμό έχει αναλάβει η αρμόδια αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Σπάρτης κα Ζαχαράκη – Αναστασοπούλου Γεωργία.

Καλούμε όλους όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στην εκπομπή «Κυριακή στο χωριό ξανά» τη Δευτέρα 27/2/2023 και ώρα 11:00 π.μ να έρθουν στην πλατεία του Ξηροκαμπίου! Η συμμετοχή σας θα συμβάλει στην επιτυχημένη πραγματοποίηση της εκπομπής που θα προβάλει τις ομορφιές του τόπου μας σε ολόκληρη την Ελλάδα!

Εκ του Δήμου


Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΛΑΚΩΝΙΑ: Τον συνέλαβαν μετά από 7 χρόνια

Απίστευτο! Κεραυνός χτύπησε εργαζόμενη στο Κάστρο Μυστρά!

ΛΑΚΩΝΙΑ: ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ "ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ"

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ