Απορρίφθηκε η προσφυγή κατά της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό του 2023 της Περιφέρειας ΠελοποννήσουΑπορρίφθηκε ομόφωνα από την Α΄ Επιτροπή του άρθρου 68 Π.Δ. 30/1996 η προσφυγή συνδυασμών της αντιπολίτευσης με αίτημα την ακύρωση της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, με την οποία εγκρίθηκε στις 20 του περασμένου Δεκεμβρίου ο προϋπολογισμός και το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2023.

Η εν λόγω απόφαση είχε ληφθεί στην δεύτερη προς τούτο ειδική συνεδρίαση του σώματος και μετά από έλλειψη απαρτίας στην πρώτη ορισθείσα για τις 19 Δεκεμβρίου τέτοια, καθώς στην πρώτη ειδική συνεδρίαση δεν είχαν προσέλθει οι προσφεύγοντες συνδυασμοί “Νέα Πελοπόννησος”, “Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο”, “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου”, “Πράσινη Πελοπόννησος” και “Ανταρσία στο Μοριά – Συμπόρευση για την ανατροπή”.

Η δεύτερη ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έλαβε τελικά χώρα την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 μετά από πρόσκληση που εξέδωσε το προεδρείο του σώματος στο πλαίσιο του Ν. 2690/1999 και πραγματοποιήθηκε αφού διαπιστώθηκε απαρτία άνω του 1/3 των μελών του σώματος με βάση το άρθρο 14 παράγραφος 1 του πιο πάνω νόμου.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην κατακλείδα της εισήγησης, “απολύτως ορθά και νόμιμα εφαρμόστηκε στην εξεταζόμενη περίπτωση το άρθρο 14 παράγραφος 1 του Ν. 2690/1999 από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, ως προς τη συνεδρίαση του τελευταίου στις 2- – 12 – 2022, με συνέπεια να είναι αβάσιμοι όλοι οι σχετικοί λόγοι της κρινόμενης προσφυγής. Συνεπώς, στην προκειμένη περίπτωση, με βάση όλα τα παραπάνω, η εξεταζόμενη προσφυγή πρέπει να απορριφθεί στο σύνολό της”.

Την απόφαση και το σκεπτικό της αρμόδιας επιτροπής μπορείτε να δείτε εδώ:

Απόφαση


Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ