Απορρίφθηκε η προσφυγή κατά της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό του 2023 της Περιφέρειας Πελοποννήσου



Απορρίφθηκε ομόφωνα από την Α΄ Επιτροπή του άρθρου 68 Π.Δ. 30/1996 η προσφυγή συνδυασμών της αντιπολίτευσης με αίτημα την ακύρωση της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, με την οποία εγκρίθηκε στις 20 του περασμένου Δεκεμβρίου ο προϋπολογισμός και το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2023.

Η εν λόγω απόφαση είχε ληφθεί στην δεύτερη προς τούτο ειδική συνεδρίαση του σώματος και μετά από έλλειψη απαρτίας στην πρώτη ορισθείσα για τις 19 Δεκεμβρίου τέτοια, καθώς στην πρώτη ειδική συνεδρίαση δεν είχαν προσέλθει οι προσφεύγοντες συνδυασμοί “Νέα Πελοπόννησος”, “Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο”, “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου”, “Πράσινη Πελοπόννησος” και “Ανταρσία στο Μοριά – Συμπόρευση για την ανατροπή”.

Η δεύτερη ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έλαβε τελικά χώρα την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 μετά από πρόσκληση που εξέδωσε το προεδρείο του σώματος στο πλαίσιο του Ν. 2690/1999 και πραγματοποιήθηκε αφού διαπιστώθηκε απαρτία άνω του 1/3 των μελών του σώματος με βάση το άρθρο 14 παράγραφος 1 του πιο πάνω νόμου.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην κατακλείδα της εισήγησης, “απολύτως ορθά και νόμιμα εφαρμόστηκε στην εξεταζόμενη περίπτωση το άρθρο 14 παράγραφος 1 του Ν. 2690/1999 από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, ως προς τη συνεδρίαση του τελευταίου στις 2- – 12 – 2022, με συνέπεια να είναι αβάσιμοι όλοι οι σχετικοί λόγοι της κρινόμενης προσφυγής. Συνεπώς, στην προκειμένη περίπτωση, με βάση όλα τα παραπάνω, η εξεταζόμενη προσφυγή πρέπει να απορριφθεί στο σύνολό της”.





Την απόφαση και το σκεπτικό της αρμόδιας επιτροπής μπορείτε να δείτε εδώ:

Απόφαση


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ