"...οι αυξήσεις για τους συνταξιούχους ήταν και είναι παραμύθια της Χαλιμάς."



Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας

Βρασίδου 125, Σπάρτη

https://www.facebook.com/PensionersLakonia/

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6973766306



Ανακοίνωση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας για τις «αυξήσεις»

24-01-2023


Τις επόμενες μέρες, που είναι μέρες πληρωμών των συνταξιούχων θα επιβεβαιωθεί η εκτίμηση μας ότι οι διπλές και τριπλές αυξήσεις για τους συνταξιούχους ήταν και είναι παραμύθια της Χαλιμάς.


Θα επιβεβαιωθεί η λαϊκή παροιμία ότι : “Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι”.

Πήραν από τους συνταξιούχους Πάνω από 100 δις ευρώ τα τελευταία 13 χρόνια και δίνουν ψίχουλα από 1/1/2023 σε ένα αριθμό συνταξιούχων.


Προπαγάνδιζαν και Προπαγανδίζουν ότι θα πάρουμε δύο ή τρεις ή και τέσσερις αυξήσεις, Ντροπή τους.


Έχουν οδηγήσει στη φτωχοποίηση με τη μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, την κατάργηση των πληρωμένων δώρων μας, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, την γενικότερη πολιτική λιτότητας.

Και παρόλα αυτά έχουν το θράσος να χαρακτηρίζουν τους συνταξιούχους τους πιο ευνοημένους.


Το 2022 ο επίσημος πληθωρισμός ήταν 9,9%, ο ανεπίσημος πολύ παραπάνω λόγω της αύξησης των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης και οι συνταξιούχοι πήραν μηδέν αύξηση το 2022.


Η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα ο πληθωρισμός καλπάζει, οι τιμές σε ρεύμα-φυσικό-αέριο-πετρέλαιο τινάζονται στα ύψη συμπαρασύροντας και τα είδη πλατιάς κατανάλωσης.

Για το 2023 το 7,75% ούτε τον επίσημο τιμάριθμο 9,9% δεν καλύπτει. Η αύξηση δεν αφορά τις επικουρικές οπότε στο σύνολο του εισοδήματος μας, κυρία και επικουρική, η αύξηση είναι 5 με 6%. Συνεχίζεται έτσι η μείωση της αγοραστικής μας δύναμης.


Εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι πριν το 2016 δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς. Χιλιάδες συνταξιούχοι 300.000 περίπου θα πάρουν από 1% έως 7% μόνο στην κύρια σύνταξη. Ψίχουλα.


Τα 250 ευρώ που έδωσε η κυβέρνηση δεν είναι αύξηση αλλά επίδομα για τις αγορές των Χριστουγέννων και πάει τελείωσε.


Οι νέοι συνταξιούχοι μετά το 2016, αφού φρόντισαν να τους υπολογίσουν τη σύνταξή τους πολύ μικρότερη από τους παλιούς και για αυτό δεν έχουν προσωπική διαφορά, θα πάρουν όλη την αύξηση του 7,75% στην κύρια σύνταξη αλλά και πάλι θα είναι μικρότερη από τις παλιές συντάξεις του πριν το 2016.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των νόμων 4051/2012 και 4093/2012, 4024/2011 3865/2011 4387/2016 και 4670/2020 όλων των κυβερνήσεων από το 2010 μέχρι σήμερα.

Όχι άλλες αυταπάτες από τους επίδοξους σωτήρες.

Απαιτούμε το 7,75% να δοθεί στο σύνολο των συντάξεων, κύριας και επικουρικής, σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς προϋποθέσεις.


Δεν κάνουμε πίσω και διεκδικούμε όλα όσα μας πήραν.


H απάντηση των συνταξιούχων θα είναι αντίστοιχη της κοροϊδίας τους, (και στις εκλογές).


Σχόλια

ΘΑΝΟΣ ΜΙΧΕΛΟΓΓΟΝΑΣ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

AIVALI HOTEL

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΠΡΟΣΟΧΗ! Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

ΤΟ ΚΕΕΜ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ: "Με καλή συμπεριφορά , με ευγένεια, σεβασμό, και καλές τιμές, κερδίζοντας αυτά τα παιδιά τους κάνουμε πρεσβευτές μιας θετικής εικόνας για την πόλη μας."

ΛΑΚΩΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ: έπειτα από διαπληκτισμό 45χρονος πυροβόλησε 33χρονο

ΒΑΛΙΩΤΗΣ: "Καλώ την ανάδοχο εταιρεία να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των έργων σύμφωνα με τις συμβατικές της υποχρεώσεις."

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ