Γ.ΜΟΥΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΘΕΣΠΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ”

  

Πρόταση Γιώργου Μουζόπουλου:


ΘΕΣΠΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ”


Για την αντιμετώπιση της έλλειψης εργατών γης, προτείνω την θεσμοθέτηση του προγράμματος Αγροτικός μετανάστης για Έλληνες εγγεγραμμένους ανέργους προκειμένου να συνεισφέρουν στο ελαιομάζωμα ή την συγκομιδή άλλων προϊόντων σε αγροτικές περιοχές, ως εποχιακοί εργάτες.


Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει την δωρεάν μετακίνηση των εποχιακών εργατών εφόσον προέρχονται από άλλες περιοχές, την εξασφάλιση στέγης από κτίρια του Δήμου ενδιαφέροντος ή την παροχή στέγης με φθηνό ενοίκιο και την εξασφάλιση καθημερινού μεροκάματου. Ακόμα και όταν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν (π.χ. βροχή) ο εργαζόμενος Αγροτικός μετανάστης θα αμείβεται με το αντίστοιχο ημερομίσθιο που λαμβάνει με το επίδομα ανεργίας.


Αλλά για όσο χρονικό διάστημα εργάζεται και πληρώνεται από τον εργοδότη του, δεν θα λαμβάνει επίδομα ανεργίας. Ένα ποσοστό όμως του επιδόματος ανεργίας που δεν παίρνει όταν εργάζεται, θα λειτουργεί ως ατομικός κουμπαράς και θα το λαμβάνει ως προσαύξηση αργότερα για το διάστημα που θα είναι άνεργος, όταν τελειώσει η εποχιακή εργασία.


Έτσι δίνουμε ένα κίνητρο στον άνεργο για να εργαστεί και όχι μόνο να λαμβάνει το επίδομα ανεργίας, αφού με τον τρόπο αυτό οι ετήσιες απολαβές του Αγροτικού μετανάστη θα είναι 2,5 φορές περισσότερες!


Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μια παράταξη με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα, υποστηρίζει την δωρεάν μετακίνηση των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, την αξιοποίηση δημόσιων κτιρίων για την στέγαση και την ενοικίαση με χαμηλό ενοίκιο. Το ποσό της προσαύξησης του επιδόματος ανεργίας δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού ο άνεργος θα έπαιρνε ούτως ή άλλως ολόκληρο το επίδομα ανεργίας.


Καταπολεμάμε την ανεργία...βοηθάμε τον πρωτογενή τομέα … ενισχύουμε το κοινωνικό κράτος!


Ο Γεώργιος Μουζόπουλος είναι Ιατρός - Ορθοπαιδικός Χειρουργός στο ΓΝ Λακωνίας – ΝΜ Σπάρτης, Υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑ.ΣΟ.Κ – ΚΙΝ.ΑΛ στο Ν. Λακωνίας

Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ