Παγκόσμια πρωτιά για το λακωνικό ελαιόλαδο!ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Γύθειο 16 Ιανουαρίου 2023

Παγκόσμια πρωτιά για το λακωνικό ελαιόλαδο!

Στο τέλος της κάθε ελαιοκομικής χρονιάς η Παγκόσμια Ένωση Συγγραφέων, Δημοσιογράφων Οίνων και Ποτών (WAWWJ - World Association of Writers and Journalists of Wines and Spirits), συγκεντρώνει και κατατάσσει όλα τα ελαιόλαδα που έχουν διακριθεί σε 32 αναγνωρισμένους διεθνείς διαγωνισμούς σε όλες τις ηπείρους, για την γεύση αλλά και την ποιότητα τους, βάσει των κανόνων του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου. Αυτή η παγκόσμια κατάταξη ελαιολάδων έχει την ονομασία EVOO World Ranking (EVOOWR) και αποτελεί μέρος της παγκόσμιας κατάταξης του WAWWJ, που δημιουργήθηκε το έτος 1997.

Στις 28/12/2022, ανακοινώθηκαν για την φετινή χρονιά τα τελικά αποτελέσματα της παγκόσμιας κατάταξης ελαιολάδων, Evoo World Ranking 2022 (EVOOWR 2022).

Εξετάστηκαν 18.312 δείγματα ελαιολάδων, από 38 ελαιοπαραγωγικές χώρες και 1986 εταιρείες - παραγωγούς αντίστοιχα, τα οποία είχαν ήδη διακριθεί σε 32 διεθνείς διαγωνισμούς, υψηλού κύρους και διεθνούς εμβέλειας.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου συγκεντρώνοντας 4.945,78 πόντους, προσέφεραν το 35 % των συνολικών πόντων που έλαβε η χώρα μας (14.264,91) στην κατηγορία Flavored Olive Oils of the World 2022 της παγκόσμιας κατάταξης, κατακτώντας έτσι η Ελλάδα την 1η θέση ανάμεσα σε 38 χώρες του κόσμου.

Ταυτόχρονα, οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου τιμήθηκαν με την Νο. 1 θέση στον κόσμο, ως εταιρεία - παραγωγός gourmet ελαιολάδων.

Παράλληλα, στη φετινή απονομή και στην «κορυφή του κόσμου» βρέθηκε το ελληνικό γαστρονομικό ελαιόλαδο Masterpiece blend evoo, στο Evoo World Ranking 2022, με τη λακωνική επιχείρηση «Βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου» με έδρα τη Σκούρα, να τιμάται με τις τέσσερις (4) πρώτες θέσεις του TOP 5 όλης της κατηγορίας Flavored Olive Oils of the World 2022.

Με αυτές τις διακρίσεις υψηλού επιπέδου στην παγκόσμια κατάταξη ελαιολάδων EVOO World Ranking 2022, οι Βιολογικοί Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου συμπληρώνουν το μοναδικό αριθμό των 617 διεθνών βραβεύσεων σε αναγνωρισμένους διαγωνισμούς υψηλού κύρους ανά τον κόσμο, αριθμό ρεκόρ διακρίσεων για τη λακωνική επιχείρηση, μέλος του Επιμελητηρίου μας που καλλιεργεί, παράγει και τυποποιεί αποκλειστικά τα δικά της βιολογικά ελαιοπροϊόντα.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λακωνίας συγχαίρει τον κ. Σακελλαρόπουλο και εκφράζει την περηφάνεια της για το λακωνικό ελαιόλαδο που κατακτά τη θέση που του αξίζει στην παγκόσμια αγορά με τον αγώνα των λακωνικών επιχειρήσεων, όπως αυτή του κ. Σακελλαρόπουλου.


Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επιμνημόσυνη δέηση στη Λάγια για τον πεσόντα Μανιάτη Ήρωα Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο

"Με θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι... "

"Με λύπη μας ενημερωθήκαμε για την εκδημία δύο εξαίρετων συναδέλφων..."

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ