Συνάντηση Μακρή – Δαβάκη για την ίδρυση ΕΝΕΕΓΥΛ στη Λακωνία και το Παλαιό ΠρωτοδικείοΣυνάντηση Μακρή – Δαβάκη για την ίδρυση ΕΝΕΕΓΥΛ στη Λακωνία και το Παλαιό Πρωτοδικείο

Συνάντηση με την αρμόδια υφυπουργό Παιδείας για την ειδική αγωγή, Ζέτα Μακρή, είχε χθες το πρωί ο Θανάσης Δαβάκης, με αντικείμενο την ίδρυση Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) στη Λακωνία, καθώς και για την πορεία του έργου αναβάθμισης του Παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης. Στη συνάντηση συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης, η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, Τέττη Λιακοπούλου, η προϊσταμένη του Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) Λακωνίας, Φωτεινή Πατρικάκου, οι οποίες παρουσίασαν αναλυτικά την εξαιρετικά τεκμηριωμένη πρότασή τους για ίδρυση ΕΝΕΕΓΥΛ στη Λακωνία. Παρών ήταν και ο γενικός γραμματέας Ειδικής Αγωγής Αλέξανδρος Κόπτσης, ο αναπληρωτής διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, Αντώνης Κωνστάνταρος, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο κ. Δαβάκης δήλωσε σχετικά:

Είναι βέβαιο ότι χρειάζεται να γίνουν ακόμη πολλά στον τομέα της Ειδικής Εκπαίδευσης στη Λακωνία, με έμφαση στην κατασκευή και βελτίωση των εκπαιδευτικών ΔΟΜΩΝ της.

Με τη σκέψη αυτή, συναντήθηκα χθες το πρωί με την υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή, για να της περιγράψω την αναγκαιότητα ίδρυσης Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) στη Λακωνία. Συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης, η προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, Τέττη Λιακοπούλου, ο αναπληρωτής προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αντώνης Κωνστάνταρος και η προϊσταμένη του Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ), Φωτεινή Πατρικάκου. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο γενικός γραμματέας Ειδικής Αγωγής Αλέξανδρος Κόπτσης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες της διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής.

Αφού ανέλυσα το ζήτημα της ίδρυσης του συγκεκριμένου τύπου Γυμνασίου - Λυκείου, οι κυρίες Λιακοπούλου και Πατρικάκου παρουσίασαν στην υφυπουργό τα στοιχεία που έχουν συλλέξει σχετικά με τον εκτιμώμενο αριθμό μαθητών που προτίθενται να γραφτούν στο ΕΝΕΕΓΥΛ, αριθμό σαφώς μεγαλύτερο από αυτόν που απαιτεί ο νόμος…

Αναφέρθηκαν επίσης στις προπαρασκευαστικές ενέργειες με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, ο οποίος προτίθεται να παραχωρήσει δύο κτήρια, που πληρούν τις προδιαγραφές στέγασης του Σχολείου.

Η Ζέτα Μακρή, συνεχάρη τις δύο εκπαιδευτικούς και δεσμεύτηκε για την ευτυχή κατάληξη του συγκεκριμένου αιτήματος μέχρι το προσεχές καλοκαίρι, οπότε θα έχει ολοκληρωθεί εκ μέρους των υπηρεσιών η σχετική διαδικασία.

Στη συνέχεια, επανέφερα στην υφυπουργό το θέμα του Παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης, σχετικά με το οποίο πριν λίγο καιρό, εκπροσώπησε την κυβέρνηση απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση που είχα καταθέσει στη Βουλή.

Τα νεώτερα για το θέμα είναι ότι ο σχετικός διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί στα τέλη Οκτωβρίου του 2022 για την επικαιροποίηση των μελετών κηρύχθηκε άγονος, λόγω του ότι δεν κατατέθηκαν προσφορές.

Εξαιτίας αυτού, της ζήτησα να προχωρήσουν τάχιστα στις αναγκαίες ενέργειες και τροποποιήσεις για να επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός το συντομότερο δυνατόν. Η κ. Μακρή δεσμεύθηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προς αυτήν την κατεύθυνση…

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ την υφυπουργό, τους υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και τα εκπαιδευτικά στελέχη της Λακωνίας που συνέβαλαν κατά πολύ στη σημερινή συνάντηση. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί προκειμένου τόσο το ΕΝΕΕΓΥΛ όσο και η αναμόρφωση του Παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης επιτέλους να γίνουν πραγματικότητα...Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επιμνημόσυνη δέηση στη Λάγια για τον πεσόντα Μανιάτη Ήρωα Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο

"Διοίκηση ,παίκτες και ο κόσμος του ΑΟ ΣΠΑΡΤΗ , πάγωσαν..."

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ