ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥΖΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΟΥΖΟΠΟΥΛΟΥ:

ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ.


Ο αγροτουρισμός είναι μορφή εναλλακτικού τουρισμού, κατά την οποία οι επισκέπτες μένουν σε αγρόκτημα και συμμετέχουν ενεργά σε αγροτικές εργασίες.


Σύμφωνα με διεθνείς μελέτες ο αγροτουρισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση του άγχους και της κατάθλιψης. Πραγματικά λίγες ημέρες διαβίωσης στην ύπαιθρο, προσφέρουν ψυχολογική ανάταση και αποφορτίζουν από το άγχος της καθημερινότητας. Επιπλέον ο αγροτουρισμός θα μπορούσε να βοηθήσει την αποκατάσταση ασθενών μετά από αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο ή μετά από τραυματισμούς τενόντων των χεριών, διαμέσου της χειρωνακτικής εργασίας. Συχνά παρατηρούμε ότι η δυσκαμψία των δακτύλων μετά από τραυματισμό των τενόντων ή μετά από ένα κάταγμα, θεραπεύεται πιο εύκολα στους ασθενείς που κάνουν χειρωνακτική εργασία από ότι στους ασθενείς που είναι υπάλληλοι γραφείου.


Προτείνω την θέσπιση συνταγογράφησης θεραπευτικών συνεδριών αγροτουρισμού από ιατρούς, έτσι ώστε ένα ποσοστό των εξόδων διαμονής σε αγροτουριστικές μονάδες να καλύπτεται από τον ασφαλιστικό φορέα του ασθενούς.


Με τον τρόπο αυτό δίνονται κίνητρα για την δημιουργία αγροτουριστικών μονάδων στην περιφέρεια, αφού η συνταγογράφηση των αγροτουριστικών συνεδριών θα λειτουργεί ως εγγυητής μιας σίγουρης επαγγελματικής δραστηριότητας. Η δημιουργία αγροτουριστικών μονάδων θα προσφέρει μια σειρά πλεονεκτημάτων όπως:


την παραμονή των νέων στην περιφέρεια και την ενασχόληση με αγροτικές δραστηριότητες, δίνοντας καλύτερες προοπτικές ζωής, αφού οι νέοι μπορούν να συνδυάσουν την αγροτική εργασία με την αγροτική επιχειρηματικότητα. Έτσι μπορούμε πιο εύκολα να πείσουμε τον νέο να μείνει στην περιφέρεια. Του δίνουμε την δυνατότητα να αναπτύξει παράλληλα με την αγροτική εργασία, τις στρατηγικές του ικανότητες προώθησης μιας επιχείρησης, χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του.


την απόκτηση συμπληρωματικού εισοδήματος για τους αγρότες

την δυνατότητα ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας

την δυνατότητα επικοινωνίας των απομονωμένων περιοχών με τα μεγάλα αστικά κέντρα

την συνέχιση παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων, καθώς και την αναβίωση εθίμων και παραδοσιακών εκδηλώσεων, αλλά και την διατήρηση παραδοσιακών τεχνών που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν

την προβολή της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς


Ταυτόχρονα προτείνω την δημιουργία της ειδικότητας “ Θεραπευτής Αγροτουρισμού” που να απονέμεται μέσα από προγράμματα ταχύρρυθμης κατάρτισης των ΙΕΚ, έτσι ώστε να στελεχώνουν με επιστημονική προσέγγιση τις αγροτουριστικές μονάδες. Συνδυάζουμε έτσι την παιδεία με την ανάπτυξη, αλλά και προσελκύουμε το ενδιαφέρον των νέων που υποτιμούν την χειρωνακτική εργασία, δίνοντάς τους επιστημονική υπόσταση.


Σκοπός όλων των παραπάνω είναι να παραμείνουν οι νέοι στις αγροτικές περιοχές και να συνεχίσουν το έργο των γονιών τους, καλλιεργώντας την γη, ιδιαίτερα τώρα που έχει προκύψει έλλειψη εργατών γης, συμβάλλοντας στην αποφυγή της επισιτιστικής κρίσης στο μέλλον, αλλά και στην αποφυγή μετατροπής της καλλιεργήσιμης γης σε άγονους λόγγους!Ο Γεώργιος Μουζόπουλος είναι Ιατρός - Ορθοπαιδικός Χειρουργός στο ΓΝ Λακωνίας – ΝΜ Σπάρτης, Υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑ.ΣΟ.Κ – ΚΙΝ.ΑΛ στο Ν. Λακωνίας

Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επιμνημόσυνη δέηση στη Λάγια για τον πεσόντα Μανιάτη Ήρωα Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο

"Με θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι... "

"Με λύπη μας ενημερωθήκαμε για την εκδημία δύο εξαίρετων συναδέλφων..."

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ