ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΔΗΜΩΝ: ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ από τους ( ΚΑΠ) Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους



Νομοθετικά ρυθμίζεται το θέμα των οφειλών που έχουν ορισμένοι δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς την εταιρεία η οποία έχει αναλάβει, στο πλαίσιο της σχετικής ΣΔΙΤ, την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων.

Αυτό έγινε γνωστό στην υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα σύσκεψη η οποία έλαβε χώρα χθες Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Η εφαρμογή της εν λόγω ρύθμισης, η οποία προβλέπει παρακράτηση από τους ΚΑΠ όσων δήμων χρωστούν στην διαχειρίστρια εταιρεία, αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Φεβρουαρίου, όπως ενημέρωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας μετά από σχετική επικοινωνία που είχε τόσο με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, όσο και με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση.

Το σύνολο της οφειλής ανέρχεται περίπου σε 3 εκ ευρώ, ενώ όπως έγινε γνωστό το μεγαλύτερο ποσοστό της προέρχεται κυρίως από μεγάλους δήμους, ενώ οι μικρότεροι εμφανίζονται πιο συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Στην χθεσινή συνεδρίαση μετείχαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Χρήστος Λαμπρόπουλος -αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Δίκαιης Μετάβασης (Μεγαλόπολη) και ΣΔΙΤ απορριμμάτων- ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ανδρέας Τσουκαλάς, ο αντιπρόεδρος του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου Γιάννης Σμυρνιώτης, εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ανάλογες συσκέψεις για την πορεία της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα επαναλαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όπως ενημέρωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ