ΑΝ.ΜΑΝΗ: Έργα 2 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης



Την ένταξη πρότασης του Δήμου Ανατολικής Μάνης στο «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας» της Δράσης 16631 «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο» προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν οι αναπληρωτές Υπουργοί Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας και Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης. Το έργο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας του Δήμου έχει ύψος 1.987.000,00€ και χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Μάλιστα, για την υλοποίησή του υπεγράφη προγραμματική σύβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για μεταβίβαση αρμοδιοτήτων εκτέλεσης των έργων.

Ειδικότερα, η πράξη αποτελείται από δύο κύρια υποέργα στα οποία προβλέπεται να εκτελεστούν εργασίες για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, την ευκολότερη πρόσβαση και τη σύνδεση σημείων του Δήμου με πολιτιστική - τουριστική - ιστορική - γεωγραφική και περιβαλλοντική σημασία.

Πιο συγκεκριμένα, η πράξη αφορά στις εξής δύο διαδρομές α) από εθνική οδό Νέα Μαραθέα – Μαραθέα – Καρβελά – Κονάκια – Λυγερέα – Κρήνη-Πλάτανος – Σμύνος – Αιγιές – εθνική οδός και β) από την επαρχιακή οδό Χωσιάρι – Βαθύ – Αγερανός – Καμάρες- Καλύβια – Σκουτάρι – Δροσοπηγή – Βαχός – Σταυρός – Νέο Οίτυλο, στις οποίες θα πραγματοποιηθούν ασφαλτοστρώσεις, προσθήκες στηθαίων ασφαλείας και κιγκλιδωμάτων, κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση, τεχνικά έργα, κλαδοκοπές για την αποκατάσταση της ορατότητας, διαμόρφωση τάφρων και τοποθέτηση κιβωτοειδών οχετών (προκειμένου να βελτιωθεί η απορροή των όμβριων και να διασφαλιστεί η μη ολισθηρότητα του οδοστρώματος).

Με την ολοκλήρωση των εργασιών η πρόσβαση στους παραδοσιακούς οικισμούς του Δήμου Ανατολικής Μάνης θα γίνει ευκολότερη και ασφαλέστερη τόσο για τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες της περιοχής. Τα αποτελέσματα από την υλοποίηση της Πράξης αναμένονται σημαντικά και θα συμβάλλουν στην αύξηση της οδικής ασφάλειας, στην αστική αναζωογόνηση και αισθητική αναβάθμιση της περιοχής, στην ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας, στην αξιοποίηση και ανάδειξη των πολιτιστικών και φυσικών πόρων, στην αξιοποίηση της τουριστικής δυναμικής (με την αύξηση των επισκεπτών λόγω της ευχερέστερης πρόσβασης στα χωριά) και φυσικά στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων.

Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται από το πρόγραμμα «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας» που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και υλοποιείται από το Υπουργείο Εσωτερικών (συλλογική απόφαση 2022ΤΑ05500000) με κωδικό του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 5180769, που εγκρίθηκε με την υπ’ αρ. 89519/23-12-2022 Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ