27 εκατομμύρια ευρώ για εγκατάσταση δικτύων χαλαζικής προστασίας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

27 εκατομμύρια ευρώ για εγκατάσταση δικτύων χαλαζικής προστασίας

Ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων δημοσιοποίησε, τον Πίνακα Αποτελεσμάτων Διοικητικού Ελέγχου (ΠΑΔΕ) των αιτήσεων στήριξης που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της 2ης πρόσκλησης της Δράσης 5.1.1 του Υπομέτρου 5.1 «Στήριξη για επενδύσεις σε προληπτικές δράσεις που αποσκοπούν στην άμβλυνση των επιπτώσεων των πιθανών φυσικών καταστροφών, των αντίξοων κλιματικών συνθηκών και των καταστροφικών συμβάντων» του Μέτρου 5 «Αποκατάσταση του δυναμικού γεωργικής παραγωγής που έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές και καταστροφικά συμβάντα και ανάληψη καταλλήλων προληπτικών δράσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014 – 2020.

Η Δράση 5.1.1 «Επενδύσεις σε προληπτικές δράσεις που αποσκοπούν στη μείωση των επιπτώσεων στο φυτικό κεφάλαιο (ιδιωτικές παρεμβάσεις)» του Υπομέτρου 5.1 «Στήριξη για επενδύσεις σε προληπτικές δράσεις που αποσκοπούν στην άμβλυνση των επιπτώσεων των πιθανών φυσικών καταστροφών, των αντίξοων κλιματικών συνθηκών και των καταστροφικών συμβάντων» του Μέτρου 5 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014 – 2020, που υλοποιεί ο ΕΛ.Γ.Α έχει στόχο τη στήριξη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της παροχής δημόσιας οικονομικής στήριξης (ενίσχυσης) για την υλοποίηση επενδύσεων ενεργητικής προστασίας, σε όλη την επικράτεια και ειδικότερα - ανά καλλιέργεια:Ενεργητικά συστήματα για την προστασία από τον παγετό σε καλλιέργειες εσπεριδοειδών.
Ενεργητικά συστήματα για την προστασία από το χαλάζι σε όλη την επικράτεια σε καλλιέργειες μηλοειδών, πυρηνόκαρπων, ακτινιδίων, αμπέλου και ροδιάς.
Ενεργητικά συστήματα για την προστασία από τη βροχή σε καλλιέργειες κερασιάς και αμπέλου.
Ενεργητικά συστήματα για την προστασία από το χαλάζι και τη βροχή σε καλλιέργειες κερασιάς και αμπέλου.

Η μέγιστη ένταση ενίσχυσης για επενδύσεις στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις φυσικών ή νομικών προσώπων ανέρχεται στο 80% και των Συλλογικών Σχημάτων Γεωργών στο 100%.

Ο Πίνακας Αποτελεσμάτων Διοικητικού Ελέγχου (ΠΑΔΕ) περιλαμβάνει:Αιτήσεις στήριξης, οι οποίες αξιολογήθηκαν θετικά (παραδεκτές),συνολικά 1.054 αιτήσεις, συνολικού ποσού δημόσιας δαπάνης 26.954.460,60€ .
Αιτήσεις στήριξης, οι οποίες αξιολογήθηκαν αρνητικά (μη παραδεκτές), συνολικά 171.

Σύμφωνα με τον Πίνακα Αποτελεσμάτων Διοικητικού Ελέγχου (ΠΑΔΕ), το ποσό της δημόσιας επιχορήγησης των θετικά αξιολογούμενων αιτήσεων στήριξης, ανέρχεται σε περίπου 27.000.000€, ποσό το οποίο υπερβαίνει τη διαθέσιμη δημόσια δαπάνη της 2ης πρόσκλησης που ανέρχεται σε 15.000.000€.

Ο ΥπΑΑΤ, κ. Γιώργος Γεωργαντάς αφού ενημερώθηκε επί του θέματος από τον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α., κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζο, ζήτησε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΣΣ ΚΑΠ της Γενικής Γραμματείας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την άμεση διασφάλιση των απαιτούμενων πόρων με στόχο να χρηματοδοτηθεί το σύνολο των εγκεκριμένων αιτήσεων των παραγωγών μας.

Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι: «η Κυβέρνηση στηρίζει με την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων οικονομικών πόρων τους αγρότες μας, αποσκοπώντας στη διασφάλιση των καλλιεργειών τους με μέτρα ενεργών πολιτικών προστασίας, υπό το βάρος των αυξανόμενων κινδύνων της κλιματικής κρίσης.

Η εγκατάσταση των δικτύων χαλαζικής προστασίας αποτρέπει την πρόκληση ζημιών, από τις καταστροφικές χαλαζοπτώσεις, στα εξαιρετικά προϊόντα των δενδροκαλλιεργειών μας».

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ