Ο ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΡΙΖΑ στη Σπάρτη - 11/1/2023


 











ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ
Με πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η #ημερίδα της #ΝΕ_ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λακωνίας με θέμα “Οι έξι εθνικές προτεραιότητες” που πραγματοποιήθηκε χθες, στο Εργατικό Κέντρο στη #Σπάρτη.
Η συζήτηση που διήρκεσε σχεδόν 4 ώρες επικεντρώθηκε σε δύο κύκλους: το “μέλλον της Λακωνίας” και την “ακρίβεια”.
Εισαγωγικά τοποθετήθηκε ο συντονιστής της ΝΕ Παν. Κουμουνδούρος, ενώ μίλησαν ο Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Alexis Charitsis - Αλέξης Χαρίτσης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Γ. Παναρίτης καθώς και οι: Ν. Μηνακάκης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας, Π. Φλώρος, πρ. του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης, Γ. Μπουραζάνης, πρ. του Συλλόγου Γεωπόνων Λακωνίας και Σ. Ηλιόπουλος, πρ. του ΟΕΒΕ Λακωνίας.
Σταύρος Αραχωβίτης: Την τελευταία τριετία η #Λακωνία έμεινε ξανά πίσω. Δεν έγινε τίποτα το σημαντικό, θεμελιακό, αξιομνημόνευτο, μόνο διαχείριση. Η διακυβέρνηση της #ΝΔ χτύπησε συνειδητά τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η επόμενη δημοκρατική Κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα γυρίσει τη χώρα σε πραγματική αναπτυξιακή τροχιά.
Alexis Charitsis: Δεν μπορεί η ΔΕΗ να σέρνει το χορό της κερδοσκοπίας στο πεδίο της ενεργειακής κρίσης To 75-80% των υπερ-κερδών που έχουν παραχθεί από τους παραγωγούς ενέργειας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν παρθεί από τη ΔΕΗ. Αντί δηλαδή η #ΔΕΗ, όπως έγινε στη διάρκεια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να συγκρατήσει τα τιμολόγια και επομένως να συμπαρασύρει προς τα κάτω ολόκληρη την #αγορά, είναι αυτή που σέρνει το χορό της #αισχροκέρδειας.
Εμείς μιλάμε ευθέως για την ανάγκη να ανακτήσει το #Δημόσιο τον έλεγχο και την πλειοψηφία στη μετοχική σύνθεση της ΔΕΗ. Είναι βασική μας προτεραιότητα μια αποφασιστική κρατική παρέμβαση για τη ρύθμιση της αγοράς ενέργειας, με πλαφόν 5%, έτσι ώστε να φορολογηθούν επιτέλους τα υπερ-κέρδη και να επιστρέψουν στην #κοινωνία που τα έχει ανάγκη.
Γ. Παναρίτης: Η μονοδιάστατη ανάπτυξη του τριτογενή τομέα τα τελευταία 30 χρόνια, μετά ειδικά την #πανδημία, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας μας πρέπει να αλλάξει.
Η πρωτογενής και δευτερογενής #παραγωγή είναι οι πυλώνες της επόμενης μέρας, πρέπει να δώσουμε στην παραγωγή και τη μεταποίηση μεγάλο βάρος. Να δοθούν κίνητρα για την #εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, ώστε να συμπαρασύρουν κι άλλες επιχειρήσεις.

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ