Ο ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΡΙΖΑ στη Σπάρτη - 11/1/2023


 ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ
Με πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η #ημερίδα της #ΝΕ_ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λακωνίας με θέμα “Οι έξι εθνικές προτεραιότητες” που πραγματοποιήθηκε χθες, στο Εργατικό Κέντρο στη #Σπάρτη.
Η συζήτηση που διήρκεσε σχεδόν 4 ώρες επικεντρώθηκε σε δύο κύκλους: το “μέλλον της Λακωνίας” και την “ακρίβεια”.
Εισαγωγικά τοποθετήθηκε ο συντονιστής της ΝΕ Παν. Κουμουνδούρος, ενώ μίλησαν ο Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Alexis Charitsis - Αλέξης Χαρίτσης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Γ. Παναρίτης καθώς και οι: Ν. Μηνακάκης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας, Π. Φλώρος, πρ. του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης, Γ. Μπουραζάνης, πρ. του Συλλόγου Γεωπόνων Λακωνίας και Σ. Ηλιόπουλος, πρ. του ΟΕΒΕ Λακωνίας.
Σταύρος Αραχωβίτης: Την τελευταία τριετία η #Λακωνία έμεινε ξανά πίσω. Δεν έγινε τίποτα το σημαντικό, θεμελιακό, αξιομνημόνευτο, μόνο διαχείριση. Η διακυβέρνηση της #ΝΔ χτύπησε συνειδητά τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η επόμενη δημοκρατική Κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα γυρίσει τη χώρα σε πραγματική αναπτυξιακή τροχιά.
Alexis Charitsis: Δεν μπορεί η ΔΕΗ να σέρνει το χορό της κερδοσκοπίας στο πεδίο της ενεργειακής κρίσης To 75-80% των υπερ-κερδών που έχουν παραχθεί από τους παραγωγούς ενέργειας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν παρθεί από τη ΔΕΗ. Αντί δηλαδή η #ΔΕΗ, όπως έγινε στη διάρκεια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να συγκρατήσει τα τιμολόγια και επομένως να συμπαρασύρει προς τα κάτω ολόκληρη την #αγορά, είναι αυτή που σέρνει το χορό της #αισχροκέρδειας.
Εμείς μιλάμε ευθέως για την ανάγκη να ανακτήσει το #Δημόσιο τον έλεγχο και την πλειοψηφία στη μετοχική σύνθεση της ΔΕΗ. Είναι βασική μας προτεραιότητα μια αποφασιστική κρατική παρέμβαση για τη ρύθμιση της αγοράς ενέργειας, με πλαφόν 5%, έτσι ώστε να φορολογηθούν επιτέλους τα υπερ-κέρδη και να επιστρέψουν στην #κοινωνία που τα έχει ανάγκη.
Γ. Παναρίτης: Η μονοδιάστατη ανάπτυξη του τριτογενή τομέα τα τελευταία 30 χρόνια, μετά ειδικά την #πανδημία, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας μας πρέπει να αλλάξει.
Η πρωτογενής και δευτερογενής #παραγωγή είναι οι πυλώνες της επόμενης μέρας, πρέπει να δώσουμε στην παραγωγή και τη μεταποίηση μεγάλο βάρος. Να δοθούν κίνητρα για την #εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, ώστε να συμπαρασύρουν κι άλλες επιχειρήσεις.

Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επιμνημόσυνη δέηση στη Λάγια για τον πεσόντα Μανιάτη Ήρωα Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο

"Με θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι... "

"Με λύπη μας ενημερωθήκαμε για την εκδημία δύο εξαίρετων συναδέλφων..."

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ