ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑΣτην υπογραφή δύο Προγραμματικών Συμβάσεων για τη βελτίωση των υποδομών του Δήμου Ευρώτα, προχώρησαν ο Δήμαρχος Ευρώτα, κ. Δήμος Βέρδος και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτης Νίκας.

Πρόκειται, ειδικότερα, για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης ύψους περίπου 200 χιλ. ευρώ για τη βελτίωση του οδικού δικτύου Κροκεών-Λαγίου και μια προγραμματική σύμβαση ύψους επίσης 200 χιλ. ευρώ για τη δημιουργία νέου τάπητα στο βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου της Σκάλας.

Ο Δήμαρχος Ευρώτα χαρακτήρισε την υπογραφή των δύο Προγραμματικών Συμβάσεων ως απαρχή μιας αγαστής συνεργασίας, προαναγγέλλοντας την υπογραφή και νέων συμβάσεων με την Περιφέρεια εντός του 2023. Ο κ. Βέρδος ευχαρίστησε τόσο τον Περιφερειάρχη όσο και τους Αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας και Μεταφορών & Υποδομών, κ.κ. Νίκωνα Τζινιέρη και Θεόδωρο Βερούτη, αντίστοιχα, για τη συμβολή τους στην υπογραφή των δύο προγραμματικών συμβάσεων, ενώ αναφέρθηκε και στο έργο κατασκευή της νέας γέφυρας του Ευρώτα στη Σκάλα, το οποίο θα δώσει νέα πνοή στις μεταφορές της Νότιας Λακωνίας: «Πρόκειται για ένα έργο 4,5 εκατ. ευρώ που αποτελεί χρόνιο και πάγιο αίτημα του Δήμου και των κατοίκων (…) Η εν λόγω γέφυρα εξυπηρετεί τις μετακινήσεις σε όλη τη Νότιο Λακωνία και η υφιστάμενη γέφυρα, μπορεί από άποψη στατικότητας να μην εμπνέει ανησυχία, ωστόσο στις περιόδους αιχμής δημιουργείται κυκλοφοριακό πρόβλημα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος, τέλος, στην κατασκευή εργοστασίου απορριμμάτων στο Δήμο Ευρώτα, υπενθύμισε ότι εξαρχής ήταν θετικός ως προς το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. «Δεν μπορούμε εν έτει 2022 να θάβουμε τα απορρίμματα. (…) Εδώ μιλάμε για μια σωστή διαχείριση. Οι ανησυχίες μας αφορούν στο να μην υπάρχει καμία περιβαλλοντική επιβάρυνση. Γι αυτό και ως Δημοτική Αρχή έχουμε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και περιμένουμε να βγει η απόφαση». Ζήτησε, μάλιστα, από τον Περιφερειάρχη να μεριμνήσει ώστε το προσωπικό που θα επανδρώσει το εργοστάσιο να προέρχεται από την περιοχή του Δήμου Ευρώτα.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτης Νίκας, δήλωσε ότι η Περιφέρεια και η Λακωνία χρωστούν στο Δήμο Ευρώτα, διότι στην περιοχή του θα γίνει το εργοστάσιο διαχείρισης των απορριμμάτων της Λακωνίας «και εγώ από τη θέση αυτή υπόσχομαι ότι δεν θα υπάρχει –και το λέω με κατηγορηματικό τρόπο- οποιαδήποτε περιβαλλοντική επιβάρυνση από τη λειτουργία του εργοστασίου, το οποίο θα παραδοθεί στις αρχές του Ιουνίου για τους Λάκωνες και μόνο. «Προφανώς καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν ανησυχίες, που δεν έχουν βάση, γιατί θα φροντίσουμε να υπάρχει μια εκπροσώπηση και από την περιοχή και να το διαπιστώνει αυτό και στο πρόσωπο του Δημάρχου θέλω να πω, να εκφράσω ευχαριστίες γιατί προφανώς ενδιαφέρεται για την περιοχή του, προφανέστατα κατανοεί το πρόβλημα που υπάρχει και τις προσπάθειες που έχει κάνει, έστω κι αν είναι αντίθετες με την όλη πολιτική της Περιφέρειας, είναι προσπάθειες που γίνονται με ευγένεια και με σεβασμό στους νόμους και στα πλαίσια του κράτους Δικαίου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας.Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επιμνημόσυνη δέηση στη Λάγια για τον πεσόντα Μανιάτη Ήρωα Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο

"Διοίκηση ,παίκτες και ο κόσμος του ΑΟ ΣΠΑΡΤΗ , πάγωσαν..."

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ