Ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης





Τη μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος του θαυματουργού τίμησε τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 η Εκκλησία μας και στη Σπάρτη πανηγύρισε ο φερώνυμος Ενοριακός Ιερός Ναός.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, τον οποίο συνεπικούρησε πλειάδα ιερέων από την ευρύτερη περιοχή. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, εψάλλησαν τα εγκώμια του Αγίου ενώπιον του αποτμήματος των ιερών λειψάνων του.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αναγνώστη έναν ευσεβή νέο της Ενορίας, τον Ευάγγελο Ρηγάκο, ο οποίος είναι φοιτητής, αλλά απασχολείται και στον Δήμο Σπάρτης, ευχόμενος να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο στον δρόμο της αρετής και της μάθησης.

Επίκαιρη ομιλία εκφώνησε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσ. Αρχ. Ευστάθιος Πορφύρης, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στα θαυμαστά χαρακτηριστικά του τιμώμενου Αγίου, όπως την ακλόνητη πίστη, την υπομονή, την καρτερικότητα και τη θυσιαστική αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Κατακλείοντας την εσπερινή λατρευτική σύναξη, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας επαίνεσε τον εφημέριο της Ενορίας, Πανοσ. Αρχ. Σεραφείμ Κοσμά, τους διακονούντες τον Ναό και τους καλλικέλαδους ιεροψάλτες από την ευρύτερη περιοχή, που γέμισαν τα δύο αναλόγια και απέδωσαν άψογα τα τροπάρια και τους ύμνους της εορτής.

Στον Εσπερινό παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Αθανάσιος Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός, οι Αντιπεριφερειάρχες, Λακωνίας κ. Νίκωνας Τζινιέρης και Υποδομών και Μεταφορών κ. Θεόδωρος Βερούτης, ο Δήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας και οι Αντιδήμαρχοι,


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ