Συμμετοχή του ΕΦΕΠΑΕ στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών ΕλλάδαςΣυμμετοχή του ΕΦΕΠΑΕ στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας
Στο ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο στις 24 & 25/11/2022, συμμετείχαν εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΕΠΑΕ, Γενικοί Διευθυντές και στελέχη του φορέα. Το ΔΣ του ΕΦΕΠΑΕ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κος Πλάτων Μαρλαφέκας, οι Αντιπρόεδροι κκ Ευάγγελος Καρκανάκης εκ μέρους της Αναπτυξιακής Κρήτης και Απόστολος Παπαδούλης, εκ μέρους της ΑΕΔΕΠ, ο Γραμματέας Στέλιος Αστρακάς, εκ μέρους της ΑΝΔΙΑ και ο Φωκίων Θωμάς Αλγιανάκογλου, εκ μέρους της ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ. Επίσης, συμμετείχαν ο κος Αλέξαδρος Μακρής, Γενικός Διευθυντής του ΕΦΕΠΑΕ και οι Γενικοί Διευθυντές των εταίρων του, κκ Σπύρος Σκοτίδας, εκ μέρους της ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ, Αριστείδης Φραγκάκης, εκ μέρους της Αναπτυξιακής Κρήτης, η κα Μάγδα Πετροπούλου, εκ μέρους της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και η κα Αλεξάνδρα Μαγκλάρα, Νομικός και στέλεχος της ΕΛΑΝΕΤ.

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ κος Πλάτων Μαρλαφέκας συμμετείχε στη θεματική ενότητα με τίτλο «Περιφερειακή Ανάπτυξη και Χρηματοδοτικά Εργαλεία», με συντονιστή τον κο Κωνσταντίνο Αγοραστό, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και συνομιλητές τους κκ Στυλιανό Πέτσα Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Ιωάννη Τσακίρη, Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Δημήτρη Σκάλκο, ΓΓ Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ και Αλέξανδρο Καχριμάνη, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ, αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση την ΕΝΠΕ και τον Πρόεδρό της κο Απόστολο Τζιτζικώστα, εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο ΕΦΕΠΑΕ βρίσκεται μεταξύ των εκπροσώπων των περιφερειών της χώρας, καθώς έχει οργανική σχέση συνεργασίας με τις περιφέρειες για τη διαχείριση συγχρηματοδοτούμενων δράσεων. Πιο συγκεκριμένα, ο κος Μαρλαφέκας, τόνισε ότι η συνεργασία του ΕΦΕΠΑΕ με τις Περιφέρειες έχει υπάρξει κατά κανόνα εξαιρετική, με κοινό άξονα τη χρηστή διαχείριση, τη μεγαλύτερη δυνατή απορρόφηση και με τακτική συνεννόηση για την ομαλή εξέλιξη του έργου. Ο αριθμός των περιφερειακών προγραμμάτων/Δράσεων ΠΕΠ που έχουν προκηρυχθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 και είναι ενεργές, είναι 50 με συνολική Δημόσια Δαπάνη 1,27 δις ευρώ, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις 16 δράσεις Κεφαλαίου Κίνησης για τη στήριξη επιχειρήσεων που πλήγηκαν από τον covid, με τους δικαιούχους να ξεπερνούν πανελλαδικά τους 72.000 και τις πληρωμές τα 864,7 εκατομμύρια €.

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η αγαστή αυτή συνεργασία και η αμοιβαίως ωφέλιμη σχέση θα συνεχιστεί και στην επόμενη ΠΠ 2021 – 2027, με το φορέα να είναι έτοιμος να αναλάβει και να φέρεις εις πέρας αποτελεσματικά το έργο που θα του ανατεθεί από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.


Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Με θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι... "

"Με λύπη μας ενημερωθήκαμε για την εκδημία δύο εξαίρετων συναδέλφων..."

Επιμνημόσυνη δέηση στη Λάγια για τον πεσόντα Μανιάτη Ήρωα Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ