ΣΠΑΡΤΗ: Με απρόσμενη επιτυχία η υβριδική εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική ΚαταστροφήΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με απρόσμενη επιτυχία έλαβε χώρα η υβριδική εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα εκατό (100) χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή που συνδιοργάνωσαν η Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών και το Περιφερειακό Τμήμα Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Πνευματικό Κέντρο Σπάρτης (ισόγειο Βιβλιοθήκης), την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022, από τις 07:00 μ.μ. έως τις 09:00 μ.μ.

Και χαρακτηρίζουμε την επιτυχία της εκδήλωσης ως «απρόσμενη», όχι, φυσικά, επειδή δεν είχαμε εμπιστοσύνη στις υψηλού επιστημονικού επιπέδου εισαγωγικές ομιλίες των προσκεκλημένων ιστορικών ή στην αριστουργηματική αποτύπωση του δράματος της Μικρασιατικής Καταστροφής από τη θεατρική ομάδα «Άλας». Τουναντίον! Διότι η αθρόα προσέλευσή σας και η απρόσκοπτη συμμετοχή σας καθ’ όλη τη διάρκεια μιας νέου τύπου εκδήλωσης, όπως αυτή, ήταν πραγματικά συγκινητική και αποτελεί, ουσιαστικά, τον λόγο για τον οποίο εργαζόμαστε εθελοντικά για τον τόπο μας.

Το παρόν Δελτίο Τύπου πρόκειται να είναι αρκετά σύντομο, καθώς για τις ομιλίες (σ.σ. θα τις βρείτε «ανεβασμένες» στη σελίδα μας στο YouTube, διότι έπρεπε να συντμήσουμε τον χρόνο τους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης) «μιλούν» γλαφυρά κάποιες περιορισμένες… αντιδράσεις που προκάλεσαν και μας θύμισαν -από τα φοιτητικά μας χρόνια- το λατινικό ρητό «Quod nocet, saepe docet» (μτφρ. «Αυτό που πονάει, συχνά διδάσκει»), ενώ για την παράσταση «μιλούν» αποστομωτικά τα δάκρυα πολλών εκ των παρευρισκόμενων.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δρ. Αλέξανδρο Αλεξανδρή και τον Δρ. Mehmet Öznur Alkan για τις ομιλίες τους, τον κ. Νικόλαο Ισμυρνιόγλου για τον συντονισμό της συζήτησης, καθώς και τους φοιτητές Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Άγκυρας, Hatice Hilal Yıldırım και Hasancan Türkyılmaz, για την ταυτόχρονη προβολή της εκδήλωσης στο πανεπιστήμιό τους. Ευχαριστούμε, επίσης, τη θεατρική ομάδα «Άλας» για την εκπληκτική παράσταση που μας παρουσίασε και τους χορηγούς επικοινωνίας για την προβολή και προώθησή της. Επιπρόσθετα, ευχαριστούμε τις εθελόντριες και τους εθελοντές του συνδιοργανωτή-φορέα, του Ερυθρού Σταυρού Σπάρτης, για την ακάματη προσφορά τους. Τέλος, ευχαριστούμε το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης για τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας και τη λοιπή τεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης.

Ωστόσο, πάνω και πέρα από όλα, ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας, σας υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και σας ευχόμαστε καλές γιορτές και να έχετε ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό 2023!Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Με θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι... "

"Με λύπη μας ενημερωθήκαμε για την εκδημία δύο εξαίρετων συναδέλφων..."

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ