Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΖΕΤΑΣ ΜΑΚΡΗ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑΗ Ζ. Μακρή, ως επικεφαλής του κυβερνητικού κλιμακίου, περιόδευσε στη Λακωνία
Η υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή επισκέφτηκε, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, τον Ν. Λακωνίας, ως επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας.
Μαζί με την κα Μακρή περιόδευσαν στη Λακωνία ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης και ο Γραμματέας Ατόμων με Αναπηρία της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Λολίτσας.
Το πρόγραμμα συναντήσεων του κλιμακίου ξεκίνησε από την επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο, όπου η κα Μακρή εξέφρασε την εκτίμησή της προς το ποιμαντικό έργο του κ. Ευστάθιου και ο Μητροπολίτης ανέδειξε με την πατερική μέριμνά του θέματα παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά.
Στη συνέχεια, η κα Μακρή, συνοδευόμενη από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Οικονομόπουλο, τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Πολίτη και τη διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κα Λιακοπούλου, επισκέφτηκε το Μουσικό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Σπάρτης. Η υποδοχή μαθητών και εκπαιδευτικών ήταν απόλυτα ταιριαστή με την εκπαιδευτική ταυτότητα του σχολείου, καθώς η κα Μακρή είχε τη χαρά να ακούσει μουσικά σύνολα σε χριστουγεννιάτικες και δημοφιλείς μελωδίες, να συνομιλήσει με τους μαθητές για τη σχολική ζωή, τα ενδιαφέροντά τους και τα σχέδια τους και να δεχτεί τα συμβολικά δώρα, που της προσέφεραν.
Η συζήτηση, που ακολούθησε με τους εκπαιδευτικούς, ανέδειξε την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, το οποίο είναι πλήρως στελεχωμένο σε διδακτικό προσωπικό και στεγάζεται σε καινούργιες εγκαταστάσεις.
Η κα Μακρή επισκέφτηκε, επίσης, το δημοτικό σχολείο με διευρυμένο ολοήμερο πρόγραμμα, στο Ξηροκάμπι Λακωνίας, όπου συνάντησε εκπαιδευτικούς και μαθητές στις τάξεις τους και η επίσκεψή της ήταν για τα παιδιά μια αναπάντεχη έκπληξη την ώρα του μαθήματος.
Η υφυπουργός Παιδείας ζήτησε να μάθει από τον διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς για την ανταπόκριση των γονέων στη δυνατότητα του διευρυμένου ολοήμερου αλλά και τον τρόπο που οι ίδιοι διαμορφώνουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα βάσει και των στόχων και περιγραφών των αντικειμένων που το απαρτίζουν.
Στο αυτονόητο ενδιαφέρον της υφυπουργού Παιδείας, η απάντηση των εκπαιδευτικών επιβεβαίωσε την μεταρρύθμιση του ΥΠΑΙΘ και, όπως χαρακτηριστικά, ειπώθηκε: "Με τέτοια αποδοχή και υψηλά ποσοστά συμμετοχής, οι οικογένειες στο Ξηροκάμπι αξιοποιούν και στηρίζουν την παιδαγωγική και εκπαιδευτική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και την κοινωνική διάστασή της".
Τέλος, η κα Μακρή ευχαρίστησε το δημοτικό σχολείο Ξηροκαμπίου για τη ζεστή φιλοξενία και για τις χειροτεχνίες που της αφιέρωσαν οι μικροί μαθητές και συνέχισε στο πρόγραμμα επισκέψεων του κλιμακίου.
Επόμενος σταθμός ήταν το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας στη Σπάρτη, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λακωνίας κ. Τζινιέρη Νίκωνα και τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Μεταφορών κ. Βερούτη Θεόδωρο.
Ο διάλογος αναπτύχθηκε σφαιρικά γύρω από τον άξονα της τοπικής δραστηριότητας, των αναγκών της κοινωνίας της Λακωνίας, τις δυνατότητες ανάπτυξης και τα έργα υποδομών ενώ τα αιτήματα καταγράφηκαν για την ενημέρωση και προώθηση στους αρμόδιους φορείς για περαιτέρω μελέτη, αποτελεσματική διαχείριση κσι δραστική αντιμετώπιση.
Μετά από μια εποικοδομητική συζήτηση, που ενίσχυσε την επικοινωνία και αποτέλεσε στέρεα βάση για τον προγραμματισμό της επόμενης συνάντησης με εκπροσώπους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το κυβερνητικό κλιμάκιο μετέβη στο Δημαρχείο του Δήμου Ευρώτα στη Σκάλα Λακωνίας, όπου ακολούθησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Δ. Ευρώτα κ. Δήμο Βέρδο, Αντιδημάρχους, μέλη του δημοτικού συμβουλίου και στελέχη του κόμματος.
Η περιοδεία του κυβερνητικού κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής την υφυπουργό Παιδείας ολοκληρώθηκε, στο Παλαιολόγιο Σπάρτης, με τη συνάντηση με κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Λακωνία, σε μια εκδήλωση με έντονο πολιτικό χρώμα και ενωτική ισχύ και μια συζήτηση, όπου κυριάρχησε η δυναμική πορεία προς τις κάλπες των εθνικών εκλογών και η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.
Η κα Μακρή δήλωσε σχετικά με την παρουσία της στη Λακωνία: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δίνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική περιφέρεια, στηρίζει και αναδεικνύει τις δυνατότητες και τις προοπτικές όλης της επικράτειας.
Η χάραξη της κυβερνητικής πολιτικής ξεκινά από την περιφέρεια. Όχι στα λόγια αλλά με πράξεις, που καθημερινά επιβεβαιώνουν τον θεμελιώδη ρόλο της στην οικοδόμηση της εθνικής ανάπτυξης, καθώς η περιφερειακή δραστηριότητα ανεβάζει ψηλά τον πήχη στην επίτευξη των εθνικών στόχων».Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πιάστηκε το 1 από τα 2 "μπουμπούκια" που έκλεψαν καταστήματα, Ιερό Ναό, οικία και όχημα

"Διοίκηση ,παίκτες και ο κόσμος του ΑΟ ΣΠΑΡΤΗ , πάγωσαν..."

Απεγκλωβισμός ζευγαριού στον Πάρνωνα λόγω χιονόπτωσης

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ