ΟΙ ΚΑΣΤΑΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ με Δαβάκη στον ΥπουργόΣυνάντηση εργασίας για την ενίσχυση των καστανοπαραγωγών

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά, είχε σήμερα ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης. Στη συνάντηση συμμετείχαν: ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης και οι Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων περιοχών με παραγωγή καστάνου της Λακωνίας και της Αρκαδίας.

Μετά τη συνάντηση αυτή, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

Μετά την επιστολή που μου απέστειλαν στις 9 Νοεμβρίου οι Καστανοπαραγωγοί Κοινοτήτων του Πάρνωνα, στην οποία μου περιέγραφαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προϊόν, ζήτησα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να συναντηθούμε μαζί τους σήμερα, προκειμένου να εκτεθούν τα θέματα που τους απασχολούν δια ζώσης και απευθείας σε αυτόν. Μαζί μου ήταν ο συνάδελφος βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης.

Θέσαμε στον υπουργό την ανάγκη αποζημίωσης των καλλιεργητών κάστανου για τις μεγάλες καταστροφές που έχει υποστεί η παραγωγή τους λόγω ασθενειών. Παράλληλα, του ζητήσαμε να εξετάσει τη θέσπιση, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αναδιάρθρωσης Καλλιεργειών του Ταμείου Ανάκαμψης, ενός ολοκληρωμένου πιλοτικού προγράμματος αναδιάρθρωσης για τον Πάρνωνα και την ευρύτερη περιοχή βασισμένο σε προμελέτη του επιστήμονα του ΕΘΙΑΓΕ, Δρ. Στέφανου Διαμαντή.

Από τη συνάντηση προέκυψαν τα ακόλουθα συμπεράσματα:

Μέχρι τα τέλη του Δεκέμβρη θα έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή του ΕΛΓΑ, ώστε να υπάρχει μία εκτίμηση του μεγέθους και του χρονοδιαγράμματος των αποζημιώσεων μέσω De Minimis.


Θα εξεταστεί η επίλυση του προβλήματος με τα μη δηλωθέντα στρέμματα στο ΟΣΔΕ.


Προγραμματίζεται η ταχεία έγκριση από την Πολιτεία των φυτοφαρμάκων που είναι απαραίτητα για την καταπολέμηση των ασθενειών του κάστανου, αμέσως μόλις κατατεθούν οι σχετικές αιτήσεις από τους συνεταιρισμούς των παραγωγών.


Όσον αφορά το πιλοτικό πρόγραμμα, ο υπουργός ζήτησε να κατατεθεί η μελέτη του κ. Διαμαντή, ώστε να εξεταστεί υπό το πρίσμα των απαιτήσεων του Προγράμματος Αναδιάρθρωσης Καλλιεργειών.

Θα βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τους εκπροσώπους των καστανοπαραγωγών, ώστε να προχωρήσουμε το ταχύτερο δυνατόν στην εκπλήρωση των δίκαιων αιτημάτων τους.


Σχόλια

LAKONES.gr

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Ο Σύλλογος καθηγητών του Λυκείου και Γυμνασίου Γερακίου εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του"

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΒΕΡΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΡΤΕΣΗ

Ο Μητροπολίτης Μάνης με τους ηθοποιούς της ταινίας «Η Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ