"Γιορτή Ανακύκλωσης" στην Δημοτική Βιβλιοθήκη ΣπάρτηςΣτο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος εκπαίδευσης και διαλογής στην πηγή 6 ρευμάτων ‘’Κυκλική Οικονομία και Μηδενικά Απόβλητα’’ που εδώ και 2 χρόνια υλοποιείται σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Σπάρτης, ο Δήμος Σπάρτης σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό φορέα No Waste 21 διοργανώνουν την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, 9.30-13.00‘’ Γιορτή Ανακύκλωσης’’ στην Δημοτική Βιβλιοθήκη. Η εκδήλωση υποστηρίζεται από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ).

Στην εκδήλωση θα βραβευτούν όλες οι σχολικές μονάδες για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ενώ θα απονεμηθούν ξεχωριστά βραβεία στα σχολεία που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους στον Διαγωνισμό Ανακύκλωσης που έλαβε χώρα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Το πρόγραμμα διαλογής στην πηγή υποστήριξαν με παροχή εξοπλισμού η Ανακύκλωση Συσκευών και η ΑΦΗΣ.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση πραγματοποιείται εντός της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων (19-27 Νοεμβρίου),η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στα Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και για το σκοπό αυτό θα διεξαχθεί Bazaar ανταλλαγής ρούχων με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών όσον αφορά τον περιορισμό αποβλήτων σε είδη ένδυσης και υπόδησης.

Η Γιορτή Ανακύκλωσης του Δήμου Σπάρτης θα έχει πολλά δώρα και εκπλήξεις για τους μικρούς και μεγάλους μαθητές των σχολείων με πιο ξεχωριστή την λειτουργία του ψυχαγωγικού-εκπαιδευτικού Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης που παρέχει η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ)και σκοπό έχει την ενημέρωση & ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα Ανακύκλωσης Συσκευασιών στον μπλε κάδο.

Το Λούνα Πάρκ θα βρίσκεται στην πλατεία Ευαγγελιστρίας (δίπλα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη) στις 25 Νοεμβρίου από τις 10.00 και περιμένει μικρούς και μεγάλους να τους ενημερώσει για την σωστή χρήση του μπλε κάδου και των υλικών που αυτός δέχεται με βιωματικό τρόπο και διαδραστικά παιχνίδια.

Διαβάστε εδώ το Πρόγραμμα


Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ανδρουλάκης για Η.Παναγιωτακάκο "αυτός έχει πιει μια πισίνα σε καφέδες, μαζί με τον Σκανδαλίδη"

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ