ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥΖΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΛΗΨΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣΕπειδή τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, είτε με τη μορφή της κακοποίησης μεταξύ των ενηλίκων, είτε με τη μορφή της παιδικής κακοποίησης, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, κρίνεται σκόπιμη η θέσπιση του πιστοποιητικού οικογενειακής καταλληλότητας.
Οικογενειάρχης δεν είναι αυτός που νυμφεύεται και απλά διατηρεί μια οικογένεια. Γονιός δεν είναι αυτός που απλά έκανε παιδιά. Πρέπει να εισάγουμε την έννοια της οικογενειακής και γονεϊκής καταλληλότητας, αν θέλουμε να ενισχύσουμε τον θεσμό της οικογένειας και να διατηρηθεί στο πέρασμα των χρόνων.
Το πιστοποιητικό καταλληλότητας δεν θα πρέπει να ισχύει μόνο για τους ανάδοχους γονείς, αλλά και για τους φυσικούς γονείς!
Προτείνεται λοιπόν η υποχρεωτική εξέταση των μελών μιας οικογένειας (ενήλικες και παιδιά) από ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό, ανά χρονικά διαστήματα που θα ορίζουν οι ίδιοι οι επιστήμονες ανάλογα με τα αρχικά ευρήματά τους και μέχρι τα παιδιά της οικογένειας να ενηλικιωθούν.
Οι επιστήμονες μέσω της εξέτασης θα παρέχουν επιπλέον και συμβουλές και θα προτείνουν την παρακολούθηση ειδικών σεμιναρίων με σκοπό την αρμονική οικογενειακή συμβίωση και την διαπαιδαγώγηση των παιδιών.
Η παρακολούθηση των σεμιναρίων και η λήψη του πιστοποιητικού οικογενειακής καταλληλότητας θα είναι υποχρεωτική, αλλιώς τα μέλη της οικογένειας δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους κωδικούς taxisnet για την εκτέλεση άλλων υπηρεσιών.
Μήπως τελικά … αντί για πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, θα πρέπει να ζητάμε πιστοποιητικό οικογενειακής καταλληλότητας;


Ο Γεώργιος Μουζόπουλος είναι Ιατρός - Ορθοπαιδικός Χειρουργός στο ΓΝ Λακωνίας – ΝΜ Σπάρτης, Υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑ.ΣΟ.Κ – ΚΙΝ.ΑΛ στο Ν. Λακωνίας

Σχόλια

LAKONES.gr

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Ο Σύλλογος καθηγητών του Λυκείου και Γυμνασίου Γερακίου εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του"

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΒΕΡΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΡΤΕΣΗ

Ο Μητροπολίτης Μάνης με τους ηθοποιούς της ταινίας «Η Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ