ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥΖΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΛΗΨΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ



Επειδή τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, είτε με τη μορφή της κακοποίησης μεταξύ των ενηλίκων, είτε με τη μορφή της παιδικής κακοποίησης, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, κρίνεται σκόπιμη η θέσπιση του πιστοποιητικού οικογενειακής καταλληλότητας.
Οικογενειάρχης δεν είναι αυτός που νυμφεύεται και απλά διατηρεί μια οικογένεια. Γονιός δεν είναι αυτός που απλά έκανε παιδιά. Πρέπει να εισάγουμε την έννοια της οικογενειακής και γονεϊκής καταλληλότητας, αν θέλουμε να ενισχύσουμε τον θεσμό της οικογένειας και να διατηρηθεί στο πέρασμα των χρόνων.
Το πιστοποιητικό καταλληλότητας δεν θα πρέπει να ισχύει μόνο για τους ανάδοχους γονείς, αλλά και για τους φυσικούς γονείς!
Προτείνεται λοιπόν η υποχρεωτική εξέταση των μελών μιας οικογένειας (ενήλικες και παιδιά) από ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό, ανά χρονικά διαστήματα που θα ορίζουν οι ίδιοι οι επιστήμονες ανάλογα με τα αρχικά ευρήματά τους και μέχρι τα παιδιά της οικογένειας να ενηλικιωθούν.
Οι επιστήμονες μέσω της εξέτασης θα παρέχουν επιπλέον και συμβουλές και θα προτείνουν την παρακολούθηση ειδικών σεμιναρίων με σκοπό την αρμονική οικογενειακή συμβίωση και την διαπαιδαγώγηση των παιδιών.
Η παρακολούθηση των σεμιναρίων και η λήψη του πιστοποιητικού οικογενειακής καταλληλότητας θα είναι υποχρεωτική, αλλιώς τα μέλη της οικογένειας δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους κωδικούς taxisnet για την εκτέλεση άλλων υπηρεσιών.
Μήπως τελικά … αντί για πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, θα πρέπει να ζητάμε πιστοποιητικό οικογενειακής καταλληλότητας;


Ο Γεώργιος Μουζόπουλος είναι Ιατρός - Ορθοπαιδικός Χειρουργός στο ΓΝ Λακωνίας – ΝΜ Σπάρτης, Υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑ.ΣΟ.Κ – ΚΙΝ.ΑΛ στο Ν. Λακωνίας

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ