Συνάντηση Αμυρά – Δαβάκη – Τριχείλη για τις ανεμογεννήτριες στη Χερσόνησο του ΜαλέαΣυνάντηση Αμυρά – Δαβάκη – Τριχείλη για τις ανεμογεννήτριες στη Χερσόνησο του Μαλέα

Συνάντηση με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά είχαν σήμερα το μεσημέρι ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης και ο δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης, για να του θέσουν τις έντονες αντιρρήσεις τους στα σχέδια εγκατάστασης νέων αιολικών πάρκων εντός του Δήμου Μονεμβασίας, στη Χερσόνησο του Μαλέα.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

Συναντηθήκαμε σήμερα το μεσημέρι, ο δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης και εγώ, με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά, για να του θέσουμε τους έντονους προβληματισμούς μας σχετικά με την προοπτική κατασκευής ενός ακόμη αιολικού πάρκου στην περιοχή της Χερσονήσου του Μαλέα, ΕΠΙΠΛΕΟΝ των ήδη δεκάδων εγκατεστημένων εντός των ορίων του Δήμου Μονεμβασίας. Προβληματισμούς που έχουν και συλλογικοί φορείς της περιοχής που εκφράζουν την κοινωνία των πολιτών.

Παρουσιάσαμε αναλυτικά στον υφυπουργό τα προβλήματα που ανακύπτουν για το περιβάλλον και την ιδιαίτερη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής από την ανεξέλεγκτη τοποθέτηση ανεμογεννητριών και του ζητήσαμε να ενταχθεί η Χερσόνησος του Μαλέα σε ένα πλαίσιο περιβαλλοντικής προστασίας που να αρμόζει στη φυσιογνωμία της.

Ο Γιώργος Αμυράς, αναγνωρίζοντας την ανάγκη της ύπαρξης πέπλου προστασίας στην περιοχή αυτή, μας διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει, βάσει των στοιχείων που του παραθέσαμε καθώς και αυτών που έχουν στη διάθεσή τους οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, την ένταξη της Χερσονήσου του Μαλέα στο πλαίσιο προστασίας που προβλέπεται για αυτές τις περιπτώσεις και με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που η περιοχή του Μαλέα διαθέτει.

Θα βρίσκομαι σε διαρκή συνεργασία τόσο με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, όσο και με τον Δήμαρχο Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη, αλλά και με τους συλλογικούς φορείς της περιοχής, για να περιοριστεί ο εξαιρετικά εκτεταμένος σχεδιασμός τοποθέτησης «δάσους» ανεμογεννητριών στην περιοχή του Μαλέα...


Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Με θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι... "

"Με λύπη μας ενημερωθήκαμε για την εκδημία δύο εξαίρετων συναδέλφων..."

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ