Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τον Όσιο Νίκωνα τον ‘’Μετανοείτε’’


Το απόγευμα της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου 2022, παραμονή της εορτής του Πολιούχου της Σπάρτης, Οσίου Νίκωνος του ‘’Μετανοείτε’’, στον φερώνυμο περικαλλή Ενοριακό Ναό της λακωνικής πρωτεύουσας, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας.


Στην εσπερινή λατρευτική σύναξη συμμετείχαν, ως προσκεκλημένοι του σεπτού Ποιμενάρχη μας κ. Ευσταθίου, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Πατρών κ. Χρυσόστομος, Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος και Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, ο οποίος και χοροστάτησε.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, αμέσως μετά την ευλόγηση των άρτων, αναφέρθηκε αρχικά στις εορτές των Αγίων, που αποτελούν για κάθε χριστιανό οφειλή και ωφέλεια. Στη συνέχεια μίλησε για την χαρμόσυνη εορτή του Πολιούχου της Σπάρτης, Οσίου Νίκωνος «του Μετανοείτε», ο οποίος επί χίλια και πλέον έτη προστατεύει την Λακεδαίμονα και αποτελεί οδοδείκτη για κάθε χριστιανό με το πολυδύναμο κήρυγμά του. Ολοκληρώνοντας, παρουσίασε στο εκκλησίασμα με επαινετικά λόγια τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες, τους οποίους και ευχαρίστησε για την ευγενική αποδοχή της πρόσκλησής του. Ιδιαίτερα στον Σεβ. Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως ευχήθηκε πολύκαρπη και καλλίκαρπη ποιμαντορία επ’ ωφελεία του χριστεπώνυμου πληρώματος της ιστορικής αυτής περιοχής.

Ακολούθως, τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, ο οποίος αρχικά, διερμηνεύοντας και τα αισθήματα των παρευρισκομένων Μητροπολιτών, ευχαρίστησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας για την ευγενική όσο και τιμητική πρόσκληση. Επίσης τον ευχαρίστησε για την τοποτηρητεία του επί ένδεκα μήνες στην Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, την οποία έφερε εις πέρας με περίσσια αγάπη, σοφία και νεανικό σφρίγος. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο του τιμώμενου Αγίου στεκόμενος ιδιαίτερα στον πυρήνα του κηρύγματός του, που ήταν η μετάνοια. Ο Σεβασμιώτατος κ. Νικηφόρος χαρακτήρισε την μετάνοια ως μονόδρομο της πνευματικής ζωής, μοχλό επαναφοράς στην αφετηρία της βαπτίσεως, συμφιλίωση με τον Θεό και καθαρισμό συνείδησης. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε ο τιμώμενος Άγος να ευλογεί και να αγιάζει τους πιστούς της ευρύτερης περιοχής.























 

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ