Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τον Όσιο Νίκωνα τον ‘’Μετανοείτε’’


Το απόγευμα της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου 2022, παραμονή της εορτής του Πολιούχου της Σπάρτης, Οσίου Νίκωνος του ‘’Μετανοείτε’’, στον φερώνυμο περικαλλή Ενοριακό Ναό της λακωνικής πρωτεύουσας, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας.


Στην εσπερινή λατρευτική σύναξη συμμετείχαν, ως προσκεκλημένοι του σεπτού Ποιμενάρχη μας κ. Ευσταθίου, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Πατρών κ. Χρυσόστομος, Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος και Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, ο οποίος και χοροστάτησε.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, αμέσως μετά την ευλόγηση των άρτων, αναφέρθηκε αρχικά στις εορτές των Αγίων, που αποτελούν για κάθε χριστιανό οφειλή και ωφέλεια. Στη συνέχεια μίλησε για την χαρμόσυνη εορτή του Πολιούχου της Σπάρτης, Οσίου Νίκωνος «του Μετανοείτε», ο οποίος επί χίλια και πλέον έτη προστατεύει την Λακεδαίμονα και αποτελεί οδοδείκτη για κάθε χριστιανό με το πολυδύναμο κήρυγμά του. Ολοκληρώνοντας, παρουσίασε στο εκκλησίασμα με επαινετικά λόγια τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες, τους οποίους και ευχαρίστησε για την ευγενική αποδοχή της πρόσκλησής του. Ιδιαίτερα στον Σεβ. Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως ευχήθηκε πολύκαρπη και καλλίκαρπη ποιμαντορία επ’ ωφελεία του χριστεπώνυμου πληρώματος της ιστορικής αυτής περιοχής.

Ακολούθως, τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, ο οποίος αρχικά, διερμηνεύοντας και τα αισθήματα των παρευρισκομένων Μητροπολιτών, ευχαρίστησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας για την ευγενική όσο και τιμητική πρόσκληση. Επίσης τον ευχαρίστησε για την τοποτηρητεία του επί ένδεκα μήνες στην Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, την οποία έφερε εις πέρας με περίσσια αγάπη, σοφία και νεανικό σφρίγος. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο του τιμώμενου Αγίου στεκόμενος ιδιαίτερα στον πυρήνα του κηρύγματός του, που ήταν η μετάνοια. Ο Σεβασμιώτατος κ. Νικηφόρος χαρακτήρισε την μετάνοια ως μονόδρομο της πνευματικής ζωής, μοχλό επαναφοράς στην αφετηρία της βαπτίσεως, συμφιλίωση με τον Θεό και καθαρισμό συνείδησης. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε ο τιμώμενος Άγος να ευλογεί και να αγιάζει τους πιστούς της ευρύτερης περιοχής. 

Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επιμνημόσυνη δέηση στη Λάγια για τον πεσόντα Μανιάτη Ήρωα Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο

"Διοίκηση ,παίκτες και ο κόσμος του ΑΟ ΣΠΑΡΤΗ , πάγωσαν..."

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ