ΤΑΤΟΥΛΗΣ: "Η πρώτη έκθεση διοργανώθηκε το Νοέμβριο του 2016"ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

20.11.2022

Ο πρ. Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» Πέτρος Τατούλης, συνοδευόμενος από τους Περιφερειακούς Συμβούλους Αντώνη Λυμπέρη και Ντίνα Νικολάκου, επισκέφθηκε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 την έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO 2022», που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του κτηρίου «Φραγκίστα» στην Αργολίδα.

Ο κ.Τατούλης επισκέφθηκε τα περίπτερα των συμμετεχόντων επιχειρήσεων ανταλλάσοντας απόψεις με τους εκπροσώπους τους και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και μέλη του επιμελητηρίου Αργολίδας και των εμπορικών συλλόγων της Πελοποννήσου.

Στη συνέχεια παρακολούθησε στο χώρο της μαγειρικής και της ανάδειξης των τοπικών προϊόντων, τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από τους καθηγητές και τους σπουδαστές της σχολής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τέχνης της ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) Αργολίδας, με διακεκριμένους σεφ και με τη συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων από το Κιβέρι, το Μαλαντρένι και το Δρέπανο.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ.Τατούλης δήλωσε: « Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» ξεκίνησε από τη συνεργασία μου ως Περιφερειάρχης με το σύνολο των 7 επιμελητηρίων της Πελοποννήσου προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα σημαντικό θεσμό ένωσης των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μας.

Η πρώτη έκθεση διοργανώθηκε το Νοέμβριο του 2016 στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη με μεγάλη επιτυχία. Το 2017 η έκθεση διοργανώθηκε και πάλι στην Αργολίδα με περισσότερους από 250 εκθέτες, όπου η γαστρονομία, η δημόσια εστίαση, ο τουρισμός, τα αγροτικά προϊόντα, ο κατασκευαστικός και ο επισκευαστικός κλάδος καθώς και οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ήταν μερικές από τις θεματικές ενότητες που παρουσιάστηκαν.

Ως Περιφερειακή Αρχή δεν ενισχύσαμε μόνο οικονομικά την έκθεση αλλά διαθέσαμε και τους απαραίτητους πόρους προκειμένου να διαμορφωθούν οι εγκαταστάσεις του συγκεκριμένου κτηρίου «Φραγκίστα» έτσι ώστε να είναι κατάλληλες για εκθεσιακά γεγονότα. Στη συνέχεια το 2018 η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» ταξίδεψε στην Κορινθία όπου η επιτυχία της ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας και το 2019 μετά από σκληρή δουλειά καταφέραμε στο πλαίσιο της έκθεσης να διοργανωθούν 220 περίπου B2B (Business to Business) επιχειρηματικές συναντήσεις εκπροσώπων ξένων επιχειρήσεων, από τη Ρωσία, την Γερμανία, την Ολλανδία , την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, με επιχειρηματίες από την Πελοπόννησο, στην Τρίπολη.

Εκφράζω την ικανοποίηση μου για την πραγματοποίηση της φετινής διοργάνωσης «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO 2022» και θέλω να συγχαρώ τα επιμελητήρια της Πελοποννήσου και κυρίως τους συμμετέχοντες εκθέτες, για την επαναφορά αυτού του σημαντικού γεγονότος, μετά από τρία χρόνια διακοπής λόγω της πανδημίας Covid-19, μέσα σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά περίοδο.
Σχόλια

LAKONES.gr

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Ο Σύλλογος καθηγητών του Λυκείου και Γυμνασίου Γερακίου εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του"

Ο Μητροπολίτης Μάνης με τους ηθοποιούς της ταινίας «Η Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη

Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τον Όσιο Νίκωνα τον ‘’Μετανοείτε’’

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ