Δημιουργικό εργαστήριο με τίτλο «ΠΕΤΡΙΝΟ ΚΑΡΑΒΙ» Δευτέρα 05/12/2022ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών και το Κέντρο Αγωγής Παιδιού και Εφήβου «Εξέλιξη» βρίσκονται στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να προσκαλέσουν τους μικρούς μας φίλους και τις μικρές μας φίλες στο δημιουργικό εργαστήριο με τίτλο «ΠΕΤΡΙΝΟ ΚΑΡΑΒΙ», το οποίο θα λάβει χώρα στο Κέντρο Αγωγής Παιδιού και Εφήβου «Εξέλιξη» (Λεωνίδου 01, Σπάρτη), τη Δευτέρα 05/12/2022 και ώρα 17:00-18:00.

Το «ΠΕΤΡΙΝΟ ΚΑΡΑΒΙ» αποτελεί μία δράση, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας για τη Θάλασσα, που έχει ως στόχο τη γνωριμία των παιδιών και των εφήβων της πόλης μας με ιστορίες και παραδόσεις που «πηγάζουν» από τη θάλασσα, τα ποτάμια και τους λοιπούς υδροβιότοπους του τόπου μας, της Λακωνίας.

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι το δημιουργικό εργαστήριο «ΠΕΤΡΙΝΟ ΚΑΡΑΒΙ» είναι η μοναδική δράση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που έλαβε τη συγκεκριμένη αιγίδα, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο σημαντική την απόκτησή της και, φυσικά, τη συμμετοχή όλων εσάς.

Με τη βυζαντινολόγο, κα Μυρτώ Βλάχου (Λακωνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς), θα «ταξιδέψουμε» στο καράβι του Αγίου Νικολάου και στις ναυτικές παραδόσεις της Λακωνίας και με τον εκδότη, κ. Γεώργιο Δημακόγιαννη (Εκδόσεις «Αδούλωτη Μάνη») θα «μπαρκάρουμε» με τα πειρατικά πλοία της Μάνης του προ-περασμένου αιώνα.

Στη συνέχεια, με τον Ιχθυολόγο, Δρ. Λεωνίδα Βαρδάκα (Σύλλογος Φίλων Προστασίας του Ποταμού Ευρώτα «Ο Ευρώτας»), θα μάθουμε γιατί και, κυρίως, πως μπορούμε να προστατεύσουμε τους υδροβιότοπους του τόπου μας και, τέλος, με την Ειδική Παιδαγωγό, κα Μάρθα Ηλιοπούλου (Κέντρο Αγωγής Παιδιού και Εφήβου «Εξέλιξη»), και την Ιστορικό Τέχνης, κα Πηγή Σακελλαροπούλου (Υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου), θα παίξουμε με λέξεις και χρώματα συνυφασμένα με το νερό και τη θάλασσα.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους υποστηρικτές της δράσης μας αυτής, ήτοι τον καινοτόμο Εκδοτικό Οίκο & E-shop για εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά «MY-BOOK.GR», τους γευστικούς και θρεπτικούς χυμούς «Λακωνία», τις άκρως δραστήριες Εκδόσεις «Αδούλωτη Μάνη», το πάντα κοντά στον άνθρωπο Κέντρο Εναλλακτικής και Ολιστικής Ιατρικής «Φροντίδα», το διεθνώς αναγνωρισμένο για τα προϊόντα του «Sparta Spirit» και τις ακάματες επαγγελματίες των νέων μέσων κοινωνικής δικτύωσης των «Local Stories».

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ


Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Με θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι... "

"Με λύπη μας ενημερωθήκαμε για την εκδημία δύο εξαίρετων συναδέλφων..."

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ